Van’da tespih satarak geçimini sağlamaya çalışan 70 yaşındaki Kutbettin Onay, kavgaya karışan kronik kalp hastası ve şizofren oğlunun 9 aydır cezaevinde tutulduğunu iddia etti.


İHA muhabirine açıklamalarda bulunan baba Onay, Ankara’da geçtiğimiz yıl oğlu Ramazan Onay (40) ile başka bir aile arasında kavga çıktığını ve kavgada oğlunun bir kişiyi bıçakla yaraladığını söyledi. Baba Onay, “Oğlum hem şizofren hastasıdır hem de kalbinde delik var. Çocuğumun raporu da var, bakıma muhtaçtır. 15 yıldır raporludur. Çocuğum şu anda cezaevinde doktora götürmüyorlar. Bakırköy’den raporun savcıya gitmesi gerekir. Oğlum Ankara Sincan Cezaevindedir. Savcıya söylediğimizde bizden rapor istiyor. Oğlum 9 aydır cezaevinde, şimdi de ölüm döşeğindedir. Her hafta ona ‘Akineton’ diye bilinen bir iğne var, onun yapılması gerekir” dedi.



“Eğer oğlum sağlam ise 15 yıldır devlet neden maaş veriyor?”

Oğlunun cezaevi şartlarına dayanacak durumda olmadığını aktaran baba Onay, “Oğlum içeride duracak bir durumda değil. Ne serbest bırakıyorlar, ne ceza veriyorlar ne de hastaneye yatırıyorlar. Allah rızası için bana yardımcı olsunlar. Oğlum birini bıçakladı. Serbest bıraktılar, tekrar karşı taraf ne yapmışsa bilemiyorum oğlumu cezaevine attılar. 9 aydır Bakırköy’den rapor bekliyoruz. Oğlumu sağlam göstermelerinden korkuyorum. Eğer benim çocuğum sağlam ise, 15 yıldır devlet neden maaş veriyor? Heyette yer alan 12 doktor niye bu raporu verdi. Bunların incelenmesini istiyorum” şeklinde konuştu.
Burada kalacak yerleri dahi olmadığını anlatan yaşlı adam, tespih satarak geçimini sağlamaya çalıştığını ifade ederek, “Avukatımız dahi yok. Fakirim, ben buraya kaçtım geldim. Tespih satıyorum, evim falan da yok. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımızın gariban babası olduğunu biliyoruz. Bana da yardımcı olsunlar, hiç olmazsa oğlum orada ölürse bile bana merak olmasın. Bu nedir? Hasta ise hastaneye yatırılsın, sağlam ise cezasını çeksin. Çocuğum şizofreni hastası ve bakıma muhtaçtır” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim