Ders başı yapan öğrencilere Kaymakam Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Kırekin ve Tuşba Milli Eğitim Müdürü Ceylani’den sürpriz. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen ‘Okul Sütü’ Programı kapsamında dağıtılan sütler öğrencilerin yüzünü güldürdü.

 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ulusal Süt Konseyi işbirliğiyle yürütülen ‘Okul Sütü’ Programı kapsamında, Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani ve Şube Müdürü Mehmet Baki Karabulak, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı İsmail Hakkı Tonguç İlkokulunda Anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine süt dağıttı. Öğrencilere sütlerin dağıtılmasından sonra Öğretmenler odasına geçen Kaymakam ve Milli Eğitim Müdürleri öğretmenler ile sohbet etti.

 

CEYLANİ: HAFTADA 3 GÜN SÜT DAĞITILACAK

Burada konuşan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, ikinci yarıyılın herkese hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Bakanlıklarımız tarafından ortaklaşa başlatılmış olan ‘Okul Sütü’ programı çerçevesinde ilk olarak İlçemizde bulunan İsmail Hakkı Tonguç İlk ve Ortaokulunu Sayın Kaymakamımız ve İl Müdürümüz ile beraber ziyaret etmeyi uygun bulduk. ‘Okul Sütü’ programı, 2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. Döneminde bağımsız anaokulu, uygulama sınıfı, ana sınıfı ve ilkokul öğrencilerine ve özel öğretim kurumlarına 200 ml ambalajlı, yağlı, sade UHT içme sütü dağıtımı haftada 3 gün Pazartesi, Çarşamba ve Cuma günleri, dağıtılacaktır. Varsa okul ile ilgili sıkıntı ve şikâyetleriniz dinlemeye hazırız. Bugün göreve başlayan öğretmenlere de eğitim camiasına hoş geldiniz” dedi.

 

KIREKİN: BU OKULUN BENDEKİ YERİ ÇOK AYRI

Daha sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin ise, “Öğrencilerimiz 2 haftalık yarıyıl tatilinin ardından bugün eğitim öğretim yılının ikinci yarısına başladı. Bu okulumuzun bendeki yeri çok ayrıdır. Çünkü asker öğretmenliğimi bu okulumuzda yapmıştım. Okulların açılmasıyla ilki 2011 yılında gerçekleştirilen Okul Sütü Programı Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlıkları tarafından ortaklaşa uygulanan Okul Sütü Programı da yeniden başladı. İlçe Müdürümüz Muhlis Beyin de dediği gibi Okul Sütü Programında çocuklara, pazartesi, çarşamba ve cuma olmak üzere haftada 3 gün süt dağıtılacak” dedi.

 

SARI: KAPIMIZ HERKESE AÇIK

Son olarak konuşan Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, “Ben şahsen Eğitim meselesini çok önemsiyorum. Fırsat buldukça köy okullarını İlçe Müdürümüz Muhlis beyefendi ile beraber gezip sıkıntı ve temennilerini dinliyoruz. Öğrencilerimize elimizden gelen yardımlarımızı yapmaya çalışıyoruz ve ara tatilde öğrencilerimize çalışmaları için yaprak test ve soru bankası kitapçıkları dağıttık. Şahsen bizim Kaymakamlık olarak kapımız herkese açıktır. Sizlerden ricam, ben şahsen görevimi nasıl önemsiyorsam sizlerin de bu kutsal mesleğinizi öyle önemsemenizi istiyorum. Bugün de malum bilindiği üzere 2014-2015 eğitim öğretim yılının 2. Dönemine başlamış bulunmaktayız ve bu vesile ile de yeni atanan öğretmenlerimize de hayırlı olsun temennilerinde bulunuyorum” dedi. 

Editör: TE Bilisim