Van’da, ilk ve orta dereceli okullarda okuyan 335 bin öğrenci karne heyecanı yaşadı.

 

Vestel Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen karne dağıtım törenine İpekyolu Kaymakamı Sabri Uzun, İpekyolu İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, öğretmen, öğrenci ve veliler katıldı. Törende konuşan Okul Müdürü Fahrettin Karaca, 2014-2015 eğitim-öğretim yılını geride bıraktıklarını belirterek, bu kapsamda 135 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Elde edilen başarıda en büyük payın öğretmenlere ait olduğunu ifade eden Karaca, “Bu başarı, en fazla sizindir. Başarınızla ne kadar övünürseniz yeridir. Verdiğiniz emekler, gösterdiğiniz gayretler, yaptığınız üstün ve örnek çalışmalardan dolayı öğrencilerimiz, velilerimiz, ilimiz ve geleceğimiz adına sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

Bu yıl 135 öğrencinin okuldaki son karnelerini aldıklarını ifade eden Karaca, “Burada son kez karnelerini alarak mezun olan öğrencilerimize bundan sonraki hayatlarında başarılar, diğer tüm öğrencilere de hayırlı tatiller diliyorum” ifadelerini kullandı.

 

Aldıkları son karne ile mezun olan öğrenciler ise, çok çalışıp hedeflerine ulaşmak istediklerini belirterek, “Burası bir merdiven basamağıydı. Bunu başarıyla aştık. İnşallah bundan sonraki tüm basamakları da hayırlısı ile geçip hedeflerimize ulaşacağız. Bu noktada bizleri yetiştiren, bilgi sahibi eden ve desteklerini esirgemeyen tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştular. Dağıtılan karne ile kentte 17 bin öğretmen yılsonu tatiline girerken, 2015- 2016 eğitim öğretim yılı ise 14 Eylül 2015 Pazartesi günü başlayacak.

 

ÇATAK’TA KARNE SEVİNCİ

Çatak ilçesi Sevgi Anaokulu, Balköpüğü ve Atatürk İlköğretim okullarında karne dağıtım töreni düzenlendi. Düzenlenen törene İlçe Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, eşi Gamze Koyuncu, Milli Eğitim Müdürü M.Salih Taş, Milli Eğitim Şube Müdürleri Metin Yaltay, Burhan Şahin veliler ile okul idarecileri katıldı. Sınıflarda yapılan karne töreninde konuşan Kaymakam Uhut Emre Koyuncu öğrencilere tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini isteyerek, okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini, tatil boyunca bol bol kitap okumalarını istedi. Daha sonra Kaymakam Koyuncu, öğrencilere karne ile birlikte çikolata vererek öğrenciler ve aileler ile beraber bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Öğrenciler karne ve hediye almanın sevincini yaşayarak evlerinin yolunu tuttu. Karne dağıtım töreninin ardından okuldaki öğretmenleri başarılarından dolayı kutlayan Kaymakam Koyuncu, okul öncesi çocukların gelişiminde başarısında çok büyük etki olduğunu söyledi.

 

ÇALDIRAN’DA 22 BİN ÖĞRENCİ KARNE ALDI

Çaldıran ilçesinde 22 bin 825 öğrenci karne sevinci yaşadı. Yavuz Sultan Selim İlkokulunda düzenlenen karne dağıtım törenine; Çaldıran Kaymakamı Mustafa Mendeş, İlçe Emniyet Müdürü Bülent Ünal ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Fuat Oskay katıldı. Kaymakam Mendeş, karneleri dağıtırken öğrencilerle sohbet edip onlara iyi tatiller diledi. İlçede 22 bin 825 öğrenci karnelerini alarak 3 aylık yaz tatiline girdi.

 

BAŞKALE’DE HALAYLI KARNE HEYECANI

Başkale ilçesi Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nda karne heyecanını halaylı kutlama ile yaşandı. Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu'nda eğitim öğretim yılı dönemin sona ermesi nedeniyle karne dağıtım töreni düzenlendi. Törene öğrenci velileri ve öğretmenler katıldı. Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. Karne dağıtım töreninin ardından Karnelerini alan öğrenciler daha sonra okulda çalınan Kürtçe ve Türkçe müzik eşliğinde veliler ve öğretmenleri halaylar çekti. 

Editör: TE Bilisim