Doğa Koleji öğrencileri  düzenledikleri ''Beni Tüketme'' kampanyası nedeni ile Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret etti.

 

Ziyarette öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde başlattıkları ''Beni Tüketme''  kampanyası ile yeşil alana ve enerji tasarrufuna dikkat çekmek istediklerini belirtti. Dünya Su Günün de yapılan ve Öğrencilerin enerji tasarrufu ve su tüketimini konu alan kampanyaları  hakkında bilgiler verdikleri ziyarette konuşan Rektör Prof. Dr. Peyami Battal, suyun dünyamız için çok önemli olduğunu belirterek, “Su canlılar için yaşamın kaynağıdır. Sonu gelmeyecek bir kaynak gibi düşündüğümüz dünyamızı, doğru bir enerji politikası oluşturulamaz, enerji tasarrufunun önemini kavranmazsa tükenecek. Her birimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Bizler sizlere daha güzel bir dünya bırakmak istiyorsak, sizlerde daha güzel bir dünyada yaşamak için kaynaklarımızı doğru kullanmaya mecburuz. Üniversitemiz enerji tasarrufu ve çevre temizliğinin önemine varmış, temiz enerji ve çevre politikaları konusunda akademik çalışmalar yapmaktadır. Sizleri de yaptığınız bu kampanyadan dolayı tebrik ediyorum.” dedi.

 

Ziyaret öğrencilerin hazırladıkları enerji tasarrufu ile ilgili anket sorularının Rektör Battal tarafından cevaplanması ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim