ŞEHRİVAN HABER- Van Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Emin Bilmez, üniversite öğrencilerinin koronavirüs salgınına dikkat çekmek ve farkındalık yaratmak için düzenledikleri etkinliğe katıldı.

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde eğitim gören bir grup öğrenci, Van sokaklarında yaşanan yoğunluğu en aza indirmek için sosyal sorumluluk kapsamında bir etkinlik düzenledi. Öğrencilerin koronavirüs salgınına karşı yaptığı farkındalık çalışmalarına Van Valisi Mehmet Emin Bilmez ve Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Şevli de destek verdi.

Gençlere duyarlılıklarından ötürü teşekkür eden Vali Mehmet Emin Bilmez, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Salgınla mücadele de her zamankinden daha çok kenetlenmeye ihtiyaç duyulduğunu belirten Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, salgınla mücadelenin el birliğiyle mümkün olduğunu söyledi.

Vali Bilmez, ‘‘Yüzüncü Yıl Üniversitesinde eğitim gören öğrencilerimiz bir sosyal sorumluluk projesi ile bu sürece çok kıymetli bir destek veriyorlar. Hazırlamış oldukları broşür ve dövizlerle, hemşehrilerimizin bu sürece yönelik farkındalıklarını canlı tutmak için şehir merkezinde bir sosyal sorumluluk projesi başlatıyorlar.

Geçmişimiz olan büyüklerimizi ve geleceğimiz olan çocuklarımızı korumak adına verilen bu mücadelede, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilere destek olmak için buradayız. Van olarak inşallah bu salgınla mücadeleyi ancak dikkatli ve sabırlı olarak kazanabiliriz. Van’da özlediğimiz hayata dönmek için lütfen kurallara uyalım. Deprem ve çığ felaketleri yaşamış, ayağa kalkmış bu şehrin koronavirüsle mücadeleyi de kazanacağına yürekten inanıyorum. Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi öğrencilerine bu duyarlılıklarından dolayı teşekkür ediyorum’’ ifadelerini kullandı.

Vali Bilmez’in teşekkür konuşmasının ardından öğrenciler ve Van YYÜ Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mucip Tapan ile YYÜ Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Suvat Parin, ellerindeki dövizlerle kentin en işlek caddelerinde sosyal mesafe kuralları içinde yürüyüp vatandaşlara salgınla ilgili bilgilendirici broşür dağıttı.

Editör: TE Bilisim