İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından her yıl okullarda öğrencilere yönelik düzenlen “Yazarlar öğrencilerimizle buluşuyor” projesi dördüncü yılında devam ediyor.

 

İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen “Yazarlar öğrencilerimizle buluşuyor” programına Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve yazar Adem Saraç, okul müdürü Süleyman Yavuzer, İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Biriminde görevli Uğur Özcaner, Übeydullah Yaylacı, Elmas Dündar, okul öğretmenleri ve öğrenciler katıldı. Geleceğin yazar ve şairlerinin yetişmesine katkı sunmak, kitap alışkanlığını ve okuma alışkanlığını kazandırmak amaçlı düzenlenen projede, öğrencilerin okumaya daha fazla önem vermesi hedefleniyor. İpekyolu Merkez Anadolu İmam Hatip Anadolu Lisesi Konferans salonunda gerçekleşen programda ilk olarak söz alan okul müdürü Süleyman Yavuzer, öğrencileri okumaya teşvik eden bu çalışmanın çok önemli olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

 

Programa konuşmacı olarak katılan “Gül’ün Gülleri” adlı kitabın yazarı Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi ve yazar Adem Saraç ise, yaklaşık iki saat boyunca öğrencilere okumanın öneminden söz etti. İslam tarihi ile ilgili ağırlıklı olarak yazılar yazan ilahiyatçı yazar Adem Saraç, kuru bir okumanın fayda sağlamadığını belirterek, Müslümanlar olarak İslam’ın ilk emrinin de okumak olduğunu hatırlattı. Öte yandan Tuşba Belediyesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ‘Umutlar Tuşba Belediyesi ile yeşersin’ projesi kapsamında yetiştirilen ceviz fidanlarınetkinliklere katılan yazarlar adına dikileceği ifade edildi. Programın sonunda İlahiyatçı Yazar Adem Saraç, “Gül’ün Gülleri” adlı kitabını öğrenciler için imzaladı.

Editör: TE Bilisim