Elazığ'ın Keban ilçesindeki Çok Programlı Anadolu Lisesinin Müdürü Selahattin Sayın, ortaokulda öğrencisi olan Müdür Yardımcısı Mesut Cebeloğlu ile okulu idare ediyor.

 

Keban Çok Programlı Anadolu Lisesine 3 yıl önce müdür atanan Sayın, eski öğrencisi Mesut Cebeloğlu'nun okulda müdür yardımcısı olarak görev yaptığını öğrenince büyük bir şaşkınlık yaşadı.

 

Cebeloğlu ile sırt sırta vererek 122 öğrencili Keban Çok Programlı Anadolu Lisesinin başarısı için ter döken Sayın, okul başarı puanını bu yıl 24 puan artırmanın mutluluğunu yaşıyor.

 

"BİR YIL İÇERİSİNDE ORTALAMADA 24 PUAN BİR ARTIŞIMIZ VAR"

Aynı zamanda Keban Milli Eğitim Müdürlüğüne vekaleten bakan 35 yıllık eğitimci Sayın, yaptığı açıklamada, 35 yıllık meslek hayatında binlerce öğrenci yetiştirdiğini belirterek Türkiye'nin her tarafında çok önemli görevlerde olan öğrencileri olduğunu söyledi.

 

Elazığ Balakgazi Ortaokulundan öğrencisi olan Cebeloğlu ile çalışmanın mutluluğunu ve onurunu bir arada yaşadığını ifade eden Sayın, bu duygunun tarifi olmadığını anlattı.

 

Öğrencisiyle çalışmanın kendisine güç verdiğini dile getiren Sayın, şöyle konuştu: "Bir öğretmenin, öğrencisini yöneticilik görevinde görmesi, hele hele birlikte çalışmasının tarif edilmesi mümkün değil ancak bunu yaşamak lazım. O duygu ve gururla beraber çalışıyoruz. Şu anda sırt sırta verdik. Bir yıl içerisinde ortalamada 24 puan bir artışımız var. Bu yeterli midir, yeterli değildir. Başarının sınırı yoktur. Şu anda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünü de beraber yürüttüğüm için TEOG'da ortalama olarak il birincisi olmamız, LYS ve YGS'de de sözelde il ikincisi olmamız, çalışmamızın semeresini görmemiz açısından bize önemli bir ipucu vermektedir."

 

İlçede 5 öğrencisinin bulunduğunu, 4'ünün yönetici, 1'inin de başarılı bir öğretmen olduğunu ifade eden Sayın, kendileriyle gurur duyduğunu sözlerine ekledi.

 

"SIRT SIRTA VERMEMİZ BAŞARIYI GETİRMİŞTİR"

Müdür Yardımcısı Cebeloğlu ise Elazığ Balakgazi Ortaokulu'na başladığı 1992'de Sayın'ın Türkçe öğretmeni olduğunu anımsatarak Sayın ile aynı zamanda Balakgazi Lisesi olan okuldan mezun olana kadar 6 yıl boyunca aynı ortamı paylaştığını ifade etti.

 

Öğretmenliğin çok önemli bir meslek, öğretmenin de önemli bir rol model olduğunu aktaran Cebeloğlu, rol model aldığı öğretmenlerden biri olan Sayın ile aynı ortamı paylaşmanın gurur verici olduğuna dikkati çekti.

 

Öğretmeniyle idareci olarak çalışmanın çok güzel bir duygu olduğuna ve bunun beraberinde başarıyı getirdiğine işaret eden Cebeloğlu, şunları söyledi: "Tecrübelerinden yararlanarak ve sırt sırta vererek okuldaki disiplini sağladık. O disiplin beraberinde çalışmayı, çalışma da beraberinde başarıyı getirmiştir. Bu sayede kağıt üzerinde değil, YGS ve LYS'deki başarımız da zaten bunun kanıtıdır. Okul başarı puanımız, bu yıl 24 puan artmıştır. İlde okullar arasındaki dağılımda başarı sıralamamız önde. O noktada çok çok iyi. Bir ilçeye göre çok iyi bir başarı. Bu başarı birliktelikten geliyor."

 

Cebeloğlu, okulda eğitimin yanında yoğun bir şekilde sosyal ve kültürel faaliyetler de yürüttüklerini kaydetti.

Editör: TE Bilisim