Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Ziraat Fakültesi öğretim görevlileri 09-12 Mayıs 2018 tarihlerinde yapılacak Uluslararası Tarım Bilimleri Kongresinin tanıtımını yapmak için Çatak'a geldi.

 

Çatak Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül ile görüşen bilim insanları ilçedeki tarımsal yatırımlarda da inceleme yaptı. YYÜ Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Ösmetullah Arvas başkanlığındaki Yrd. Doç. Dr Nurhan Keskin ve Araştırma Görevlisi Burak Özdemir'den oluşan kongre düzenleme kurulu üyeleri ilk olarak Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Hacı Asım Akgül'ü makamında ziyaret etti. Burada bir süre Akgül ile görüşen Doç. Dr. Arvas ve beraberindeki öğretim görevlileri düzenleyecekleri kongre için destek istedi. Bilim insanları daha sonra Akgül ile birlikte Çatak Belediyesi tarafından kurulan modern serada inceleme yaptı.

 

Çatak Belediyesi tarafından kurulan seraları ziyaret eden Doç. Dr. Arvas, ilk dikilen ve Antalya'dan getirilen domates fidelerini inceledi. Çok sayıda kadının istihdam edildiği serada Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü mühendisleri tarafından eğitim verildiğini öğrenen Arvas, "Bunun çok iyi bir örnek olduğunu ifade etti. Projeyi özelde Çatak, genelde Van bölgesinde başarılı bir proje olarak görüyoruz. Proje sayesinde Çatak'ta seracılığın küçük aile işletmeleri şeklinde yaygınlaşacağına inanıyorum. Tarla tarımına elverişli olmayan Çatak'ta seracılıkla önemli bir konuma gelecek" dedi.

 

Daha sonra Kaymakamlık ve Halk Eğitim Merkezi tarafından ilçede açılan ahşap oymacılığı atölyesini gezen Arvas ve ekibi, hayvancılık ve arıcılığın dışında çok eskiye dayanan ahşap oymacılığının canlandırılarak gençlerin bu sanata yönlendirilmesini sağlayan Akgül’e teşekkür ederek ziyaretlerini tamamladı. 

Editör: TE Bilisim