Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde iki öğretmen, terör saldırısında hayatını kaybeden meslektaşları Oğuz Uysal'ın son isteğini, köy okulundaki öğrencilere kırtasiye ve kıyafet yardımı yaparak yerine getirdi.

 

 Şemdinli'de yaşayan ücretli öğretmenler Sezer Uysal ile Haşim Karadeniz, öğretmen arkadaşları ve esnafın desteğiyle Korgan köyü Akbal mezrasındaki ilkokulda eğitim gören öğrencilere kıyafet ve kırtasiye yardımında bulundu.

 

İki öğretmen, yardım malzemelerini velilerle öğrencilere dağıttı. Uysal, yaptığı açıklamada, 9 Ekim'de Durak Hudut Bölük Komutanlığı önünde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen saldırıda, 24 yaşındaki öğretmen arkadaşı ve akrabası Oğuz Uysal'ın da hayatını kaybettiğini anımsattı.

 

Oğuz öğretmenin son isteğinin, Akbal mezrasındaki ilkokulda eğitim gören öğrencilere yardım etmek olduğunu anlatan Uysal, şöyle konuştu: "Şehit öğretmenimizle bu nesilleri, bu umut ışığını hep bir adım ileri götürmek istemiştik. Bugün öğrencilerin gözlerindeki o umut ışığını görüyorum. Şehidimizin son isteğini, son dileğini yerine getirmiş olduk. Takdiriilahidir. Bombalı saldırıda hocamızı kaybettik ama onun umutlarını, hediyelerini bir şekilde bu çocuklara ulaştırdık. Bu bizim için büyük bir gururdur. Bütün sıralarda, masalarda Oğuz Uysal'ın izleri ve kokusunu hissediyoruz. Onun bize bıraktığı emanetleri bir bayrak yarışı gibi daha ileriye götüreceğiz. Bu çocukların bir hedefi var. Bu hedefe ulaşmaları için elimizden geleni yapacağız."

 

"ÖĞRENCİLER İÇİN ÇOK ÇABA GÖSTERDİ"

Karadeniz ise öğretmen arkadaşları Oğuz Uysal'ın, öğrenciler için çok çaba gösterdiğini vurguladı.

 

"Oğuz hocamızla ölmeden bir süre önce görüşmüştük. Daha önce sürekli ders verip destek olduğu öğrencilere yardım etmek istediğini söylemişti. Biz de onun isteği üzerine öğrencilere kırtasiye ve kıyafet malzemeleri dağıttık." ifadelerini kullanan Karadeniz, yardım çalışmasında kendilerine destekte bulunanlara teşekkür etti. 

Editör: TE Bilisim