Van’ın Tuşba ilçesine bağlı Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları projeyle kuşlar için yemekhane kurdu. 

 

Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri, yaptıkları ‘Kuş Yemekhanesi’ projesiyle okulun bahçesine kaplar kurdu. Daha sonra yemekhanelerde artan yemekleri bu kaplara koyan öğrenciler, dışarıdaki kuşların aç kalmalarını önlüyorlar. 


Bu projeyle yemek artıklarının israf olmasını önlediklerini ifade eden öğrenciler, kuşların aç kalmamalarını da sağladıklarını söylediler. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Halide Edip Adıvar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdür Başyardımcısı İzzettin Seven, “Okulumuzun pansiyonunda kalan öğrencilerimiz için yapılan yemekler bazen artıyor. Bu yemekler israf oluyordu. Bizde yemeklerin israf olmasını önlemek için okulumuzun bahçesine kaplar yerleştirdik. Daha sonra bu kaplara yemekler doldurarak kuşların aç kalmamalarını sağladık. Böylece hem yemekler israf olmuyor hem de kuşlar aç kalmıyor” dedi. 

 

Dünyada yaşayan tek canının insan olmadığına dikkat çeken Seven, “Bu dünyada insanların dışında kuşlar, kediler, köpekler ve diğer canlılar da olduğunu unutmamamız lazım. Çevremizde yaşayan bu canlılar bazen aç ve susuz kalarak ölüyor. Bizim de onlara göz kulak olmamız gerekir. Yediklerimizden artanları bile onlara versek, yaşamları için yeterli olacaktır” ifadelerini kullandı. 
‘Kuş Yemekhanesi’ projesinin öğrenciler tarafından da çok sevildiğini dile getiren Seven, “Öğrencilerimiz de bundan çok keyif aldılar. Artık evlerinde artan yemekleri bile poşetlere koyup getiriyorlar. Kuşlara yemek bırakmaları onlara da, bizlere de keyif veriyor. İnanıyorum ki bu projemiz dereceye girecektir. Bu geri dönüşüm projemiz ile ayrıca öğrencilerimize; çevremizdeki hayvan ve canlıları sevmeyi, merhametli olmayı, israftan kaçma gibi duyguları da aşılamış oluyoruz” şeklinde konuştu. 


Öğrenciler ise, kuşların kaplardan yemek yemelerinden büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, kuş sesini duymanın bile insana huzur verdiğini söylediler. 

Editör: TE Bilisim