Düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler günü başta Van olmak üzere tüm ilçelerde kutlandı. Sabah saatlerinde valilik bahçesinde bulunan Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Van Devlet Tiyatrosu Sanat Çadırı’nda devam etti. Buradaki etkinliğe Van Valisi Aydın Nezih Doğan, Jandarma Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Abdullah Barutçu, İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettim Kırekin, bazı kurum müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Aday öğretmenin konuşmasının ardından kürsüye çıkan Van İl Milli Eğitim Müdürü Kıyasettin Kırekin, “Öğretmen güneş gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, öğretmen de öyle can verir topluma. İyi yerlere gelen de, kirli emellerine alet edilen masum yavrularımız da bizim eserimizdir. Öyleyse bize düşen en büyük vazife, çocuklarımıza ilmi aktarmakla birlikte, kardeşçe yaşama duygusunu, birlik arzusunu, milli, insani ve manevi değerleri de aktarmaktır” dedi.

Ardından Öğretmenler Günü münasebetiyle yapılan değişik yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi. Yeni atanmış öğretmenlerin yemin etmelerinin ardından Atatürk Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından yapılan oratoryo gösterisinden sonra program sona erdi.

ÇATAK’TA ÖĞRETMENLER GÜNÜ PROGRAMI

Çatak ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı.

Hükümet Konağı önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan program, daha sonra Atatürk İlköğretim Okulu'nda devam etti. Programa İlçe kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Garnizon Komutanı Feyyaz Aydoğdu, Belediye Eş Başkanı Evin Keve, Emniyet Amiri Niyazi İnanlı, İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Salih Taş, ilçe merkezindeki tüm öğretmenler katıldı. Günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yapan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Ercüment Bozdemir, “Bugün tüm öğretmenlerimizin hizmetlerine karşılık unutulmadıklarını gösteren bir gündür. Öğretmenlik mesleği, her şeyden önce bir ideal, gaye ve bir hizmet gerçeğidir. Toprak altına atılan bir tohumun, onlarca tohum verebilmesi için kendisini feda etmesi gibi öğretmende hayatını bu anlamlı ve şerefli meslek uğruna adayabilmelidir” dedi.

İlçe kaymakamı Uhut Emre Koyuncu ise, “Yeri doldurulmaz öğretici, eserine kıymet biçilemeyen varlık, kendini tüketerek etrafını aydınlatan mum, tahammülü seven idealci, her an muhtaç olduğumuz doktor, gerçeğin ve idealın üstadı, dünyanın en büyük sorumluluğuna sahip insandır öğretmen. Öğretmenler Günü’nüz kutlu olsun” dedi. Konuşmaların ardından aday öğretmenler için yemin töreni düzenlendi. Şiirlerin okunduğu ve şarkıların seslendirildiği program, depremde vefat eden öğretmenler ve ilçeye 20 yıl emeği geçen Sait Aydın'ın anlatıldığı sinevizyonun ardından sona erdi.

TUŞBA’DA ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Ahmed-i Hani Anadolu Lisesini ziyaret ederek öğretmenlere gül verdiler.

Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, Tuşba İlçe Milli Eğitim Şube müdürleri Mehmet Güzelyıldız, Hasan Keleş ve M. Baki Karabulak 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle ilçede eğitim veren Ahmed-i Hani Anadolu Lisesini ziyaret ederek günün anısına gül dağıtarak, öğretmenlerin gününü kutladılar. Öğretmenler odasında gerçekleşen programda günün anlam ve önemine binaen bir konuşma yapan Tuşba Kaymakamı Musa Sarı, ”Öğretmenlerin sadece öğretmenler gününde değil, her gün hatırlanması gerekir. 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle öğretmenlerimizi bizzat okullarında ziyaret ederek günlerini kutlamak istedim. Özveri, sabır ve emek üzerine inşa edilen öğretmenlik mesleğinin hiçbir maddi karşılıkla ölçülemeyecek kadar kutsaldır. 2011 yılındaki Van depreminde hayatlarını kaybeden değerleri öğretmenlerimizi unutmadık. Buradan onları saygıyla anarken, tekrar bütün öğretmenlerimizin öğretmenler gününü kutluyorum’’ dedi.

24 Kasım Öğretmenler Gününün hayırlı olması temennilerini dile getiren Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani’de kısa bir konuşma yaparak, “Bütün öğretmenlerimizin öğretmen gününü canı gönülden kutluyorum” dedi. Konuşmaların ardından Kaymakam Sarı ve Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani öğretmenlere gül verdi.

24 KASIM ERCİŞ’TE DE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler Günü, Van'ın Erciş ilçesinde de çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Gün nedeniyle kaymakamlık önündeki Atatürk Büstü'ne Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İsmail Yüce ve öğretmenler tarafından çelenk konulup saygı duruşunda bulunuldu. Ardından, Erciş Sosyal Bilimler Lisesi tarafından Kaymakamlık Çok Amaçlı Salonu’nda program düzenlendi. Programa Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İsmail Yüce, kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Programda bir konuşma yapan Erciş Kaymakamı Mehmet Şirin Yaşar, bölgede çalışan öğretmenlere seslenerek birer gönül elçisi olmalarını istedi Yaşar, “Siz batıdan gelmiş öğretmen arkadaşlarımızın önemi kat be kat fazla. Zira sizler aynı zamanda elçisiniz. İnsanoğlu bilmediğine yabancıdır. Bu benim 6. görev yaptığım ilçe. Orada gördüğüm kadarıyla insanlar bu topraklar hakkında çok fazla bilgi sahibi değiller. Bu olağan bir şey midir? Tabii ki değildir. Zira sırf Erciş'te bin 700 öğretmenden bininin batıdan geldiğini düşünün. Sırf Erciş’e gelip burada görev yapan bin öğretmenin batıya döndüğünde buraları objektif olarak anlatması veya tersini düşünün, batıyı buraya anlatmalıdır. Öğretmenlerin batı insanın aynası olması burada son derece önemlidir diye düşünüyorum. Zira bu köprüyü kuramamakta sorunlarımız olduğunu hepiniz biliyorsunuz. Bu açıdan sizlerin omuzlarından ekstra bir yük olduğunu düşünüyorum. Ayrıca, 2011 yılında Erciş ilçesi sınırları ilçesinde depremde hayatını kaybeden 76 eğitimci kardeşimizi de, saygıyla, rahmetle, minnetle anıyorum. Mekanları cennet olsun. Bugün aramıza yeni katılacak, yemin edecek arkadaşlarımıza meslek hayatlarına hayırlar getirmesini diliyorum” dedi.

Erciş İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet İsmail Yüce ise, eğitimin önemine vurgu yaparak, “Siz meslektaşlarımın omuzlarındaki yükün herkes ama herkes farkındadır. Bunu her yüreğin kaldıramayacağını da bütün insanlar tarafında bilinmekte ve takdir edilmektedir. Ancak, sizlerin bu yükün ehemmiyeti açısından toplumun geleceğinin inşası açısından, insanlığa hizmet açısından farkında olmanız yerinde, zamanında, gerektiği gibi doğru bir şekilde ifa ettiğinize gönülden inanıyorum“ şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından Sosyal Bilimler Lisesi öğrencileri tarafından güne özgü etkinlikler yapıldı. İlçe genelinde yapılan kompozisyon, resim ve şiir dalında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

MURADİYE’DE ÖĞRETMENLER GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Muradiye ilçesinde düzenlenen programla 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı. Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı’na çelenk bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından program Muradiye Kazım Karabekir Mesleki ve Anadolu Lisesi konferans salonunda devam etti.

Burada konuşan Muradiye Kaymakamı Mehmet Fatih Çelikel, öğretmenliğin kutsal bir görev olduğunu belirterek, “Öğretmen güneş gibidir. Nasıl can verirse güneş havaya, suya, toprağa, öğretmen de öyle can verir topluma. İyi yerlere gelen de, kirli emellerine alet edilen masum yavrularımız da bizim eserimizdir. Öyleyse bize düşen en büyük vazife, çocuklarımıza ilmi aktarmakla birlikte, kardeşçe yaşama duygusunu, birlik arzusunu, milli, insani ve manevi değerleri de aktarmaktır” dedi. Öğretmenler Günü münasebetiyle yapılan şiir, resim ve kompozisyon yarışmalarında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesiyle program sonra erdi. Tören sonra İlçe Milli Eğitim Müdürü Sabri Taş ve bazı öğretmenler, Kaymakam Çelikel’i makamında ziyaret etti.

Editör: TE Bilisim