Dershanelerde eğitim veren yüzlerce öğretmen, son zamanlarda yapılan açıklamalar nedeniyle 24 Kasım’a buruk girdiklerini söyledi. Her yıl ülke genelinde binlerce öğrenciyi üniversitelere hazırladıklarını belirten Uğur Dershaneleri Van Şubesi Fizik Öğretmeni Muhittin Esen, “Biz burada hem öğrencilerin altyapısını tamamlıyoruz hem de test tekniğini geliştiriyoruz. Öğrenim hayatı boyunca bir kere dershaneye gelip üniversiteyi kazanan yüzlerce öğrencimiz var. Bu görmezden geliniyor. Bizim iş kaygımızın yanında öğrencilerin de gelecek kaygılarını yetkililerin görmesi gerekiyor” dedi.

 

"BİZİ ÖĞRETMEN OLARAK GÖRMÜYORLAR"

 

24 Kasım Öğretmenler Günü ile ilgili bir sevinçlerinin olmadığını ifade eden Esen, “Bir kere bizi öğretmen olarak görmüyorlar. Sistem bizi resmen dışarı itiyor. Öğretmenler Günü'nün kutlanması için bizim kendimizi öğretmen olarak görmemiz gerekiyor. Eğer yarın öğretmenlik yapamayacaksak o zaman Öğretmenler Günü'nü kendi günümüz olarak kabul etmemize de gerek yok. Dolayısıyla herhangi bir etkinliğe katılmayacağım ama bütün öğretmenlerin Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi. 16 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra nerede çalışacağının endişesi ile karşı karşıya kaldığını söyleyen Esen, “Ben bu saatten sonra ne iş yapabilirim? Devlet beni alıp istihdam edecek mi? Bu yaştan sonra ben gidip nerede çalışacağım? Bu konuda yetkililerin gerekli tedbirleri almaları gerekiyor” şeklinde konuştu.

 

“BİZ HER ZAMAN ÖĞRETMENİZ

 

10 yıllık coğrafya öğretmeni Yusuf Baran da 24 Kasım’ı buruk gireceklerini ifade ederek, “Her gün dershanelerin açılıp kapatılması ile ilgili olaylar var. Bu bizleri ciddi manada üzüyor çünkü ileride ne yapacağımız belli değil. Geleceğe dair endişelerimiz var. İnşallah hayırlısı olur ama ne olursa olsun, açılır veya kapanır, biz her zaman öğretmeniz, öğretmen olarak devam edeceğiz” ifadelerini kullandı. 3 yıllık rehberlik ve felsefe öğretmeni Bahar Arslan ise dershanelerin kapatılması haberlerinin kendileri için iyi olmadığını vurgulayarak, “Biz kendimizi buna odaklamıştık. Dershaneci olarak devam ediyorduk. Bu nedenle yarın bizim için buruk olacaktır. Umarım hepimizin ileriki zamanlarda kadrosu olur, biz de rahat ederiz ama şu an gerçekten içimiz buruk. Bundan sonra ne yapacağımızı bilmiyoruz” şeklinde konuştu.

 

Uğur Dershaneleri Van Şubesi Müdürü Celal Lenk de haberlerin ardından öğretmenlerin derslere moralsiz girdiğini ifade ederek, "Gerek hükümet gerekse Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalar sonrasında özel sektörde çalışan öğretmen arkadaşlarımızın kaygıları, endişeleri maalesef artık zirveye çıkmış durumda ama her şeye rağmen tüm öğretmen arkadaşlarımın temennisi, karar ne olursa olsun, hiç kimsenin mağdur edilmeyeceği bir sonuç ile karşılaşılmasıdır. Şimdiden aramızda bulunan, bulunmayan tüm öğretmen arkadaşlarımızın Öğretmenler Günü'nü kutluyorum” dedi. Dershanelerde eğitim gören öğrenciler de öğretmenlerin morallerinin bozuk olduğunu belirterek, “Öğretmenlerimiz, haklı olarak emeklerinin karşılığını alamadıklarını düşünüyorlar. Bu nedenle bütün öğretmenlerimizin morali bozuk. Bunları bizler de hissedebiliyoruz ama her şeye rağmen bizler bütün öğretmenlerimizi çok seviyoruz ve buradan bütün öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyoruz” dedi.

Editör: TE Bilisim