Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı 2015-2016 TEOG 1. Sınavında başarı gösteren öğretmenlere sertifika vererek başarılarının devamını diledi. Törende konuşan İlçe Kaymakamı Musa Sarı, öğretmelerin son zamanlarda büyük başarılara imza attığını söyleyerek, öğretmelerin bu başarısının küçümsenmeyeceğini belirtti. 

 

İl Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda gerçekleştirilen sertifika törenine İlçe Kaymakamı Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Uca, Tuşba Halk Eğitim Müdür yardımcısı Zakir Taşkın, okul Müdürleri ve öğretmenler katıldı. Düzenlenen törenin açılış konuşmasını yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Kaymakamımız başta da söylemişti sınavlarda yükseliş gösteren ilgili branşlarda ödüllendirme olacaktır diye. Bütün paydaşların el ele vermesiyle olabilecek bir başarıdır bu. Mesela Okul Müdürü, müdür yardımcısı, öğretmen, veli, okul aile birliği ve öğrencinin kendisiyle olacak bir şeyle başarı gelir. Tuşba İlçesi olarak Çeşitli dallarda sportif faaliyetler başta olmak üzere ilçe birinciliği, İl birinciliği, bölge birinciliği ve Ülke birinciliğine doğru gidiyoruz. Kolay değil tabi ki herhangi bir konuda ve branşta derece yapmak. Tabi bu konularda en iyisini siz öğreticiler daha iyi bilirsiniz ama karşınızdakilerde boş değil. Onlarda bizler gibi çalışıyor. Sürecin devamında bizim en büyük amacımız normal eğitim-öğretime geçebilmek ve bizler bunun çok büyük çabasını vermeye çalışıyoruz. Çünkü bazı çocuklarımız uzak yollardan taşımalı olarak geliyorlar ona rağmen dereceler elde ediyor.” Dedi.

 

ÖĞRETMELERE ÖDÜL

Yapılan konuşmanın ardından ödül töreninde başarılı öğretmenlere başarı belgesi Kaymakam Musa Sarı, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Mehmet Ali Uca, Tuşba Halk Eğitim Müdür yardımcısı Zakir Taşkın tarafından verildikten sonra hatıra fotoğrafının ardından program son buldu.

Editör: TE Bilisim