Meclis'teki grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu hafta içinde Afganistan'daki görev gücümüzün süresinin uzatılması ile ilgili bir tezkere ve OHAL'in 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclisimiz görüşecek" dedi.

 

ANAYASA ÇALIŞMALARI

Başbakan Yıldırım, "10 Aralık'ta MHP ile birlikte başlattığımız anayasa değişiklik teklifimizi Meclis'e sunmuştuk. 20 Aralık itibariyle de komisyonda görüşmeler başlandı, 29 Aralık'ta tamamlandı. Şimdi diyorlar ki, 'Yeterince zaman tanınmadı, fazla konuşulmadı'. 3 saate yakın konuşan milletvekili var, ne konuşuyorsunuz. 100 saat konuşulmuş zaten 50 senedir konuşuyorsunuz. Az konuşacaksın, çok iş yapacaksın. Devir, laf üstüne laf koyma devri değil, taş üstüne taş koyma devri. Şimdi anayasa görüşmelerinde AK Parti grubumuz, MHP grubu çok demokratik bir duruş sergiledi, büyük bir gayretle yapıcı çalışmalarla teklifin olgunlaşmasına katkı sağladı.

 

"KILIÇDAROĞLU'NA HAK VERDİM"

CHP ne yaptı? Her zamanki yaptığını yaptı. HDP ile birlikte yapılan değişikliğin bir rejim değişikliği olduğunda ısrar edip durdular. Sayın Kılıçdaroğlu'na bu bir rejim değişikliği değildir, yönetim değişikliğidir dedim, dilimde tüy bitti anlatamadım. Vazgeçtim. Sayın Kılıçdaroğlu niye ısrar ediyor diye düşündüm düşündüm hak verdim. Vesayet rejimini değiştiriyoruz, artık vesayet yok. Bu değişikliği AK Parti iktidara geldi başlattı.

Komisyonda çalışmalar tamamlandı. Genel Kurul'da kapsamlı bir değişiklik öngörmüyoruz. Böyle bir ihtiyaç yok, doğru da değil. Böylece Meclis Genel Kurul sürecini de başarıyla tamamlamış olacağız.

 

"MECLİS OHAL'İ BU HAFTA GÖRÜŞECEK"

Başbakan Yıldırım konuşmasının sonunda OHAL'in uzatılmasına yönelik de bir açıklama yaptı. Yıldırım, "Meclis'teki grup toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "Bu hafta içinde Afganistan'daki görev gücümüzün süresinin uzatılması ile ilgili bir tezkere ve OHAL'in 3 ay uzatılmasına yönelik bir kararı da Meclisimiz görüşecek" dedi.

Editör: TE Bilisim