Van Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından 2019-2020 sezonunda okul spor faaliyetlerinin sağlıklı yürütülmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yayınlanan spor bilgi sistemi okul sporları modülü hakkında ilköğretim beden eğitimi öğretmeni ve okul yöneticilerine İpekyolu Gençlik Merkezi konferans salonunda seminer verildi. Düzenlenen bilgilendirme ve değerlendirme toplantısında geçen yılın faaliyetleri değerlendirilerek, 2019- 2020 döneminde gerçekleştirilecek faaliyetler ve sistemde yapılan değişiklikler hakkında bilgiler verildi.

Düzenlenen toplantıya Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Şube Müdürleri ve Okul Sporları Koordinatörleri katıldı. Türkiye genelinde yapılan spor faaliyetlerinde büyük bir başarıya imza attıklarını belirten İl Müdürü Nevzat İnanç, "2018 - 2019 sezonunun da ilimizde 36 farklı branşta 1342 müsabaka olmak üzere, badminton ve halkoyunları grup müsabakalarına ev sahipliği yaparak 43 ilden yaklaşık 675 sporcu idareci ve antrenörümüzü ilimizde ağırlayarak şehrimizin tarihi ve turistik yerlerini gezme imkanı sağladık. Bu başarıda emeği geçen tüm Beden Eğitimi Öğretmenlerimize antrenörlerimize ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum. Yeni dönem spor faaliyetlerinde aynı başarıyı artırmak için daha fazla çalışacaklarına dikkat çeken il müdürü Nevzat İnanç; Yapılacak çalışmalarla, öğrencilerimizin Türkiye çapında önemli başarılar sağlayacağını belirterek, 2019-2020 eğitim öğretim yılının başta ilimize ve ülkemize hayırlı olmasını ve başarılı geçmesini diledi.

Okul sporlarına daha fazla katılım sağlanması, çocuklarımızın sporla buluşması, yetenekli öğrencilerin ortaya çıkması ve bunları en iyi şekilde değerlendirilmesi temennisi içerisindeyiz. Öğrencilerimizin akademik başarılarının yanında onların beden, zihin, ruh ve duygu bakımından dengeli ve sağlıklı yetişmeleri için spor branşına da önem vermekteyiz. Bizler ilimizde spora ve sporculara her zaman destek olabilmek ve onlara en modern tesislerde ücretsiz olarak hizmet verebilmenin gayreti içerisinde çalışıyoruz. İlimizde spor branşlarının marka değerini yükseltme adına her türlü katkıda bulunmaya devam edeceğiz.

2018-2019 Eğitim öğretim yılında yaptığınız okul sporları faaliyetlerinde gösterdiğiniz çalışmalardan dolayı hepinize şahsım ve kurumum adına bir kez daha teşekkür ediyorum.

2019-2020 Eğitim öğretim yılında yapılacak okul sporları faaliyetlerinin başarılı geçmesini temenni ediyor, okul sporları organizasyonunda emeği geçen tüm Beden Eğitimi Öğretmenlerimize, antrenörlerimize ve kurum çalışanlarımıza teşekkür ediyorum." Şeklinde konuştu.

Sezonun değerlendirilmesi ve yeni sezonun planlanmasının ardından toplantı dilek ve temennilerle sona erdi.

Editör: TE Bilisim