ŞEHRİVAN GÜNCEL: ÖNDER ALTINAL - Van'da görevlendirme yapılan belediyeler öğrencilerin okullarda en iyi eğitimi alması için tüm imkanlarını seferber ediyor.

 

İçişleri Bakanlığınca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Van Büyükşehir ile Edremit ve İpekyolu belediyeleri, yeni eğitim öğretim yılı öncesinde okullarda temizlik, bakım onarım ve yenileme çalışması başlattı.

 

Büyükşehir Belediyesi, yaz tatilinin ardından eksiklik tespit edilen 238 okulda bakım ve onarım çalışması başlatırken, Edremit Belediyesi de ilçe genelindeki tüm okulların yeni sezona hazır hale getirilmesi için 250 bin lira kaynak ayırdı. İpekyolu Belediyesi, mobil temizlik ekipleriyle ilçedeki tüm anaokulu ve ana sınıflarını temizleyip dezenfekte ederek çocukların hijyenik sınıflarda eğitime başlamasını amaçlıyor. 

 

 

ÇİÇEKLİ: KİTAP EKSİĞİ OLMAYACAK

Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, yaptığı açıklamada, belediyenin son 10 yılda okullarına istisnai durumların dışında kayda değer bir yardım yapmadığını söyledi. Milli Eğitim Bakanlığının ilçedeki okulların onarımı için 50 bin lira kaynak gönderdiğini anımsatan Çiçekli, belediye  imkanlarıyla okulların onarımına 250 bin lira kaynak aktardıklarını, tüm okullardaki eksikliklerin giderileceğini bildirdi.

 

 

ANA SINIFLARINA MALZEME ALINDI

Çiçekli, belediye tarihinde ilk kez okul onarımlarına bu kadar ciddi bir yardımın yapıldığını vurgulayarak, şöyle konuştu: "Kış döneminde ana sınıflarına malzeme aldık, çocuklarımızı farklı kültürel organizasyonlara götürdük. Kurduğumuz komisyon marifetiyle okullarımızdaki bütün kütüphaneleri olması gereken standartlara ve doluluğa ulaştırıyoruz. Yaş gruplarına göre Milli Eğitim'deki komisyonumuzun bize önerdiği listedeki bütün kitapları temin edeceğiz ve okullarımızda kitap eksiği olmayacak."

 

 

“GELECEKLERİNE BİR TUĞLA KOYUYORUZ”

Ana okullarındaki çocukların temel oyuncaklarını ve diğer ihtiyaçlarını da temin edeceklerini belirten Çiçekli, geleceğin teminatı olan öğrencilerin en iyi şartlarda eğitim görmesini sağlamak için tüm imkanları kullandıklarını ifade etti. Örgütün okullara saldırarak çocukları eğitimden uzak tutmaya çalıştığını anımsatan Çiçekli, "Zihniyeti bozuk yönetim ve onun uzantıları okullarımızı yakıp yıkarken, çocuklarımızın geleceğini çalarken, bizler çocuklarımıza okul yaparak, onararak aynı zamanda kütüphanelerini yenileyerek geleceklerini inşa ediyoruz. Geleceklerine bir tuğla koyuyoruz. Biz yıkan değil, yapanız, ıslah edeniz." dedi.

 

 

"ANAOKULLARI DEZENFEKTE EDİLİYOR"

İpekyolu Belediyesi bünyesinde kurulan mobil temizlik ekibi de ilçe genelindeki tüm ana okulu ve ana sınıflarını baştan sona temizleyip dezenfekte ederek, yeni eğitim öğretim yılına hazırlıyor. Belediye Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ercan Çiplak, Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk'ün talimatıyla mobil temizlik ekibi kurarak, okul, cami ve Kuran kurslarında çalışma yaptıklarını söyledi.

 

 

EKİPLER OKUL ÖNCESİ ÇALIŞIYOR

Yeni eğitim öğretim yılı öncesinde ana okulu ve ana sınıflarını temizleyerek dezenfekte ettiklerini anlatan Çiplak, şunları kaydetti: "Bu kapsamda ilçemizdeki 50 anaokulu ve ana sınıfından 27 tanesini temizleyerek dezenfekte ettik. Diğerlerini de okullar açılmadan, çocuklarımızın temiz ve hijyenik ortamda eğitim görmelerini sağlamak için tamamlamaya çalışacağız. Ana okuluna ve ana sınıflarına girdiğimizde profesyonel makinalarla halılarını yıkıyoruz. Camlar, dolaplar, tüm yüzeyler siliniyor, ıslak zeminler yıkanıyor ve en sonunda özel çevreye zararı olmayan dezenfektanlarla sınıfları dezenfekte ediyoruz. Eğitime hazır şekilde teslim ediyoruz." Çiplak, 15 erkek ve 4 bayandan oluşan ekiple günde 3 okulu temizlediklerini anımsatarak, sezon başladığında bütün anaokulu ve ana sınıflarını daha temiz ve hijyenik ortama kavuşturacaklarını aktardı.

 

 

ÇETİNER: YAPMAMIZ MÜMKÜN DEĞİL

Temizlik çalışmasının yapıldığı Erek TOKİ İlkokulu Müdür Vekili Erol Çetiner, eğitime desteklerinden dolayı Belediye Başkan Vekili Cemil Öztürk ve ekibine teşekkür etti. Okulların çeşitli sorunları olduğunun altını çizen Çetiner, "Okul aile birliği yardımlarıyla bazı sorunların üstesinden gelmemiz mümkün olmuyor. Belediyenin hizmeti olmasa bu çalışmayı kendi imkanlarımızla yapamazdık. Okulumuz, depremden sonra yapılan TOKİ konutları içinde yer alıyor ve maddi durumu yetersiz olan velilerin bulunduğu bir yerdeyiz." ifadelerini kullandı.

 

 

BÜYÜKŞEHİR 238 OKULU ONARACAK

Van Büyükşehir Belediyesi, eğitimde fırsat eşitliği ilkesi doğrultusunda 2017-2018 eğitim öğretim yılı öncesinde 238 okulda bakım onarım seferberliği başlattı. Fen İşleri Daire Başkanlığına bağlı mimar ve mühendislerden oluşan teknik ekip merkez ve 13 ilçede okullarla ilgili geniş kapsamlı çalışma ile 238 okulun ihtiyaçlarını belirledi. Yapılan ihale ile büyüklüğüne göre 2 ila 12 derslikten oluşan okulların iç ve dış boyaları yapılacak. Zemin, duvar, ortak kullanım alanları ve lavaboları onarılacak okullar, yeni sezona hazır hale getirilecek.

 

Editör: TE Bilisim