Çaycuma Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özdemir imzasıyla 28 Aralık 2015 tarihinde ilçedeki tüm okul ve kurum müdürlüklerine gönderilen yazıda, yılbaşı kutlamasının milli ve dini bakımından sakıncaları olduğunun öğrencilere bildirilmesi istendi.

Eğitim-Sen'in internet sitesinde yer alan Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ilgili yazısı şöyle:

"2015 yılının sonuna yaklaştığımız ve yeni bir yıla başlayacağımız şu günlerde, özellikle bu hafta içerisinde okullarımız ve kurumlarımızda yılbaşı partisi, yılbaşı kutlaması, eğlencesi adı altında geçtiğimiz yıllarda çeşitli etkinliklerin düzenlendiği bilinmektedir.

Öncelikle bilinmelidir ki milli kültürümüzde, milli ve dini değerlerimizle hiç bir ilgisi olmayan, Hristiyan batı kültürünün bir geleneği olan yılbaşı kutlamaları çocuklarımızın ve gençlerimizin kendi kültürümüze ve değerlerimize yabancılaşmalarına, yozlaşmaya, başka milletlerin değerlerini benimsemelerine, milli ve manevi değerlerimizden uzaklaşmalarına yol açmaktadır. Ayrıca Türk Milli Eğitiminin Temel Amaç ve Hedefleri ile de bağdaşmamaktadır.

Yukarıda açıklanan gerekçeler nedeniyle, okullarımızda yılbaşı kutlaması, yeni yıl eğlencesi vb. adı altında bu amaca hizmet edecek hiç bir etkinlik yapılmaması, velilerimizden ve öğrencilerimizden kutlama amacıyla her hangi bir talepte bulunulmaması, yeni yıl kutlamalarını çağrıştıracak süsleme ve semboller kullanılmaması, özellikle bu amaca yönelik olarak eğitim öğretimin aksatılmaması, ortaokul ve liselerde öğrencilerimizin yılbaşı kutlamanın milli ve dini bakımından sakıncaları ile ilgili bilgilendirilmesi hususunda;

Gereğini önemle rica ederim.”


KAYNAK-RADİKAL

Editör: TE Bilisim