Van'ın merkez İpekyolu ilçesinde okulları PKK'lı teröristlerce daha önce defalarca yakılan ve zarar verilen öğrenciler, azimlerini kaybetmeden hazırladıkları projelerini bilim fuarında sergiledi. 

 

Lütfiye Binnaz Saçlı İlk ve Ortaokulu'nun öğrencileri, okullarının daha önce teröristler tarafından birçok kez yakılmasına rağmen, yılmadan eğitimlerine devam etti.

 

Öğrenciler yaptıkları çalışmaları okulda açılan bilim fuarında sergiledi.  

 

İpekyolu Milli Eğitim Müdürü Şükrullah Yavuzer, gazetecilere yaptığı açıklamada, daha önce birçok kez yakılan ve zarar verilen okulun öğrencilerinin azimle çalışmalarına devam ettiğini dile getirdi. 

 

En son iki ay önce yakılan anaokulunun da belediye tarafından onarıldığını anlatan Yavuzer, "Bombalı ve molotoflu saldırılar ile yakma gibi birçok olay oldu ancak şu anda istikrarın hüküm sürdüğü bir dönemdeyiz. Bu süreçte öğrencilerimize, çocuklarımıza fırsat verildiğinde harika projeler yapılıyor." dedi. 

 

Okulda proje çalışmalarının yanı sıra sosyal etkinlikler de düzenlendiğini anlatan Yavuzer, şöyle konuştu:

 

"Bu gelişmeler ilimiz, ülkemiz, eğitim camiamız açısından özlemini çektiğimiz bir ortamdı. Bu bağlamda emeği geçen öğretmen, öğrencilerimizi tebrik ediyorum. İlimiz ayrıca son birkaç yıl içinde TÜBİTAK projeleri içerisinde önemli bir mesafe katetti. Daha önce ülke sıralamasında 75-78'inci iken bu yıl ortaokul bilim yarışmalarında Türkiye ikincisi olduk. Aynı şekilde liseler yarışmasında Türkiye beşincisi olduk. Bu, istikrar ve huzur olduğu zaman öğrencilerimizin neler yapabildiklerinin en güzel kanıtıdır." 

 

Okul Müdürü Nesih Atmaca ise İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün de katkılarıyla öğrencilerin çok güzel projelere imza attıklarını ifade ederek, "Yeter ki sağlıklı, uygun bir ortam olsun. Okulumuza defalarca saldırı düzenlendi. Okulumuz yakıldı ve daha birçok şey yaşadık. Biz bunlara rağmen yılmadık ve elimizden gelen her şeyi yaptık. Gördüğünüz gibi sonuç ortada." diye konuştu.  

 

Proje Koordinatörü Berivan Şahin ise yaşanan tüm terör saldırılarına rağmen öğrencilerin çok başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini vurguladı. 

 

Öğrencilerden Betül Erzen,  "Yaşanan olaylardan dolayı projelerimiz ve eğitimlerimiz sürekli aksamıştı. Bu durumlar olmadıkça çok daha iyi projeler yapabiliriz." dedi.

Editör: TE Bilisim