Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) kampüsünde bir araya gelen YYÜ Öğrenci Konseyi üyeleri, Kütüphaneler Haftasında kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla "kitap okuma eylemi" düzenledi. 

 

YYÜ Zeve Kampüsü Merkezi Yemekhane önünde bir araya gelen YYÜ Öğrenci Konseyi üyesi öğrenciler, ellerine aldıkları kitapları oturdukları merdiven basamaklarında okumaya başladı. Bir süre yemekhane önünde meraklı bakışlar arasında kitap okuyan öğrenciler, daha sonra otobüs duraklarına kadar yürüyerek kitap okumaya devam etti. Konsey üyesi Elif Sinem Süzen, yaptığı açıklamada, Kütüphaneler Haftası kapsamında, kitap okumanın önemine dikkat çekmek amacıyla toplandıklarını hatırlattı.

 

Kitap okumanın öneminin dışında, ülkede kitap okuma azlığına da değinmeyi amaçladıklarını kaydeden Süzen, "Bu nedenle bir yürüyüş düzenledik. Farkındalık yaratmak istedik. Konsey başkanımızın bizi desteklemesi üzerine etkinliğimizi başlattık. Yolculukta, boş zamanlarda, hatta yürüyüşlerde kitap okunması çok önemli. Umarım örnek olmuş, dikkat çekmiş ve insanların 'Ah benim de bir kitabım vardı' demelerini sağlamışızdır." diye konuştu.

 

Farklı bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirten öğrencilerden Edanur Arvas da hafta nedeniyle kitap okumaya dikkat çekmek istediklerini söyledi. Arvas, şöyle konuştu: "Etkinliğe, üniversitedeki öğrencilerin en yoğun kullandığı bölüm olan merkezi yemekhanenin önünde kitap okuyarak başladık. Daha sonra yürüyerek duraklara geldik. Buralarda da yine kitap okuduk. Umuyoruz ki ilgi çekmiştir. Kitap okumayı seven bir üniversiteyiz. Her fakültemizde kütüphane var ve yoğun olarak kullanılıyor. Ancak biz de farklı bir ses olalım dedik." Edebiyat Fakültesi karşısındaki duraklara kadar kitap okuyarak giden öğrenciler, buradan halk otobüsüyle il merkezine hareket etti. Öğrenciler eylemi, otobüste de kitap okuyarak sonlandırdı. 

Editör: TE Bilisim