Tuşba İlçe Kaymakamlığı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba Belediyesi, Yüzüncü Yıl Üniversitesi ve DAKA’nın destekleriyle “Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferans düzenlendi.

 

Koç İlk ve Ortaokulu’nun konferans salonunda düzenlenen etkinliğe Tuşba İlçe Kaymakamı Musa Sarı, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, YYÜ’den Doç. Dr. Fuat Tanhan, Tuşba İlçe Emniyet Müdürü Selahattin Gülseren, Tuşba Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mehmet Nuri Bekiroğlu ve aileler katıldı. Düzenlenen konferansın açılış konuşmasını yapan Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhlis Ceylani, “Biz Sayın Kaymakamımız ile beraber yapmış olduğumuz eylem planı doğrultusunda Sayın Tuşba Belediye Başkanımızın da desteğini alarak üniversitemizdeki hocalarımızla konuştuk ve kendileri de bu konu ile ilgili çeşitli projeler hazırladılar. Tuşba Kaymakamlığı, Tuşba İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Tuşba Belediyesi ve üniversitemiz ile birlikte Anne Üniversitesi açtık. Bu projemiz, önceki yapmış olduğumuz projelerin devamıdır ve önceden annelerimiz üniversiteye gidiyordu, şimdi ise üniversite okullarımıza geldi. Sizler değerli okul aile birliği üyeleri aracılığı ile okullarımızda çok saygı değer hocalarımız ile bu konferansımızın ilkini gerçekleştirdik. Daha sonra diğer okullarımızda farklı farklı alanlarda konferanslarımız olacak. Nasıl diğer okullardan siz değerli annelerimiz bu okula gelmişseniz ise diğer okullarda farklı konularda verilecek olan konferanslarımızı dinleyebilirsiniz. Doç. Dr. Fuat Tanhan hocamızın da dediği gibi çocuklarımızın mutlu olmasını sağlamamız lazım, çocuklarımız mutlu olunca başarılı olur, başarılı olunca da hep birlikte büyürüz. Ben bu temennilerle bu konferanslarımızın çok faydalı olacağını umuyorum ve katılımlarınızdan dolayı sizlere ve değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum” dedi.

 

Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal’ı temsilen bulunduğunu belirten Doç. Dr. Fuat Tanhan ise “Bildiğiniz üzere birlikte gelişmenin vurgusu hep annelere yapıldı. Evet, anneler çok değerli ve cennete giden yolun önündeki en kıymetli varlıklarımızdır. Babalarımız da en az annelerimiz kadar değerlidir, ama babalarımızın katılımı çok az olmuş. Hem anneler hem de babalarımız birlikte yarının çocuklarını yetiştirmek için sorumluluk alıyor. Biliyoruz ki bütün anneler ve bütün babalar onlara sorsak kendi çocuklarının dünyanın güzel başarılarını elde etmek isterler ve elde etmeleri için de ellerinden geleni yaparlar. Bazen sadece istemek yetmiyor ve bazen bunun nasıl yapılacağını da biliyor olmak lazım. Bizler Üniversite Ailelerle Buluşuyor Projesi ile bilimsel olarak elde ettiğimiz bilgileri sizlerle paylaşacağız ve hepiniz hoş geldiniz iyi seyirler diliyorum” dedi.

 

Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe de, “Tuşba çok bahtiyardır, Tuşba çok şanslıdır, çünkü hakikaten Tuğba’da şu anda görevde olan, hizmette olan herkes canla başla sosyal sorumluluk çerçevesinde ve özellikle hayat boyu eğitim ve öğretim bağlamında bizler insanlarımıza neler yapabiliriz diye mücadele ediyorlar. Siz çok kıymetli ailelerimize bugüne kadar yapılmamış, gecikmiş olan bu hizmetleri, bu eğitimleri birlikte nasıl gerçekleştirebiliriz, onların çabası ve gayreti içerisindeyiz. İnşallah rabbim nasip ettikçe bu eğitimleriniz, bu konferanslarımız seri halde devam edecek. Önceki projelerimizde çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığı kazandırmaya çalıştık ve önceki gün yapmış olduğumuz sınavda bunun işe yaradığını gördük. Az önceki konuşmasında Doç. Dr. Fuat Tanhan Beyefendinin de dediği gibi ‘olumsuz bir dünya şartlarını bizler meydana getirdik, aslında dünya ve kainat en güzel şekilde yaratıldı, insan oğlu ve canlılara sunulmuş’, maalesef insan oğlunun o doymaz gözü hakikaten sömürücü olan o tavırlarıyla dünyayı yaşanamaz hale getirdi. İnşallah bu eğitim ve etkinliklerle dünyanın güllük ve gülistanlık olacağını hocalarımız bizlere gösterecekler. Şu an ailelerimiz ve çocuklarımız burada ve çocuk istismarı, çocuklarımız ile ilgili şiddet ve onlar üzerinde oynanan oyunlar hakikaten nefretle kınanması gerekir. Bizler bunu canı gönülden kınıyoruz. Özellikle bazı kamu kurum ve bazı yerlerde çocuk istismarı ile ilgili biz şuna inanıyoruz, yaşanacak olan en ufak bir tacizin gerekirse en ağır bir şekilde cezalandırılması ve hatta Türkiye’de idam gelecekse sırf bu konu için gelmesi gerekir, buna da inanıyoruz. Çocuk istismarı toplumun en büyük yarası olduğunu ve buna inanarak da hepimizin el ele vererek bu tip çalışmalarda bulunan insanların en ağır cezalar vermesini ve bizlerin de bunu sağlamamız lazım. Bugün özellikle bir bakan olan, bir anne olan ve doktor olan çok kıymetli ve değerli Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na yönelik hakikaten nefret dolu o sözün de buradan kınanması gerekir. Hakikaten annelerimiz ve kadınlarımız hiçbir zaman bu sözleri, bu edep dışı olan kelimeleri kaldıracak gibi değil, onun için inşallah toplumumuzun daha huzurlu olabilmesi, memleketimizin daha müreffeh olabilmesi adına biz Tuşba Belediyesi olarak sosyal sorumluluk çerçevesinde üniversitedeki çok kıymetli hocalarımızı konferanslar serisi olarak sizlerle buluşturuyoruz ve buna da devam edeceğiz” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından konferansa katılan ailelere Yrd. Doç Dr. Necdet Taşkın tarafından “Olumsuz Bir Dünyada Olumlu Çocuklar Yetiştirmek” konulu konferans verildi. 

Editör: TE Bilisim