ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ

Kadın cinayetlerinin gündemde olduğu şu süreçte Van’da M.K. isimli cani koca eşi F.K.’yi defalarca bıçaklayarak ölümünü seyretti. Eşini bıçaklayan Karagülle ambulansı 2 saat geç arayıp intihar etti diye bildirdiği öğrenildi.

Olay 4 gün önce Van’ın Tuşba İlçesine bağlı Seyrantepe Mahallesinde yaşandı. İddiaya göre akşam saatlerinde Muhammed Karagülle eşi F.K. ile tartışmaya başladı. Tartışma şiddete dönüşünce F.K. evi terk etmek istedi. F.K. yaşadığı şiddete dayanamayıp defalarca evi terk etmek istemesine rağmen eşinin ailesinin izin vermediği ve her defasında “Aile arasında olur böyle kavgalar” diyerek F.K.’nin boşanmasına izin vermediği belirtildi.

DEFALARCA BIÇAKLAYIP ÖLÜME TERK ETTİ

Olayın yaşandığı akşam evi terk etmek isteyen F.K. cani koca Muhammed karagülle tarafından defalarca bıçaklanarak ölüme terk edildi. Olayın yaşanmasının ardından olay yerine çağrılan ambulans ile F.K. hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Hastanede ameliyata alınan F.K.’nin durumunun polise bildirilmesinin ardından cani koca Karagülle polis ekiplerince gözaltına alındı.

HABERİ KOMŞULARI VERMİŞ

Hastaneye kaldırılan F.K.’nin babası Nadir Alağız, yaptığı açıklamada, “Kızım yıllarca kocası tarafından şiddet gördü. Kaç kere gidip kızımı almak istedim ama damadımın ailesi her defasında izin vermedi. Biz senin kızına sahip çıkarız dediler. Ama sahip çıkmadılar kızıma. Ölüme terk ettiler kızımı. Bu olayın sorumları sadece kocası değil. En başta kayınvalide, kayınpeder ve çocukları geliyor. Onlar oğullarını kışkırtıp kızımın üzerine saldılar. Olay akşamı torunumu dövmüş evden biri kızımda karşı çıkmış bu duruma. Sonra sen misin böyle konuşan deyip kızımı öldürmeye kalkışmışlar. Kızımı 5 defa bıçaklamış. Bu nasıl bir insanlıktır. Bize haber vermediler. Kızım 2 gün hastanede yatmış, ameliyatlar geçirmiş ama bizi arayan soran olmamış. Komşu 2 gün sonra arayıp kızınız hastaneye kaldırıldı diye haber verdi de bizim haberimiz oldu.” İfadelerini kullandı.

AMBULANSI ARAYIP “İNTİHAR ETTİ” DENİLMİŞ

Alağız, kızının yıllardır şiddet gördüğünü ancak çocukları için sustuğunu ifade ederek, “Kızım çocukları için sustu yıllarca. Ama yine de durmadılar. Kızımı öldürmeye kalkıştı o cani. Olay olduğu gece önce bıçaklamış sonra ölmesini beklemiş kızımın. Yaklaşık 2 saat sonra ambulansı aramış. Üstelik intihar etti diye bildirmişler. Ben bu yaşıma kadar böyle canilik görmedim. Benim kızım sahipsiz değil. Ben sonuna kadar onun yanında olacağım. Savcılığa gidip şikayetçide oldum. Uzaklaştırma kararı çıkarılsın. Aileme kızıma 100 metreden fazla yaklaşmasınlar. Her türlü yola başvuracağız.” Dedi.

BAKANLIK DEVREYE GİRDİ

Olayın yaşanmasının ardından Van Yaka-Koop kadın kooperatifi olayın takipçisi olmak için hastaneye giderek aile ile görüştü. Kooperatif gönüllüsü Gülmay Gümüşhan, aile ile yaptığı görüşmede çocuklarının alınması ve uzaklaştırma kararının çıkarılması için çalışacaklarını söyledi. Ayrıca kooperatif olarak olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

Van Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ise olayın takipçisi olacaklarını belirtti.

MUĞLA’DA CANİCE CİNAYET İŞLENDİ

Muğla'da geçtiğimiz hafta içerisinde kaybolan 27 yaşındaki üniversite öğrencisi Pınar Gültekin'in cansız bedeni Menteşe ilçesindeki ormanlık alanda bulundu.

Polisin güvenlik kameralarını izledikten sonra şüphelendiği, Gültekin'in eski erkek arkadaşı olduğu belirtilen Metin Avcı gözaltına alındıktan sonra çıkarıldığı mahkeme tarafından Çarşamba gününün ilk saatlerinde 'canavarca hisle ve eziyet çektirerek kasten öldürmek' suçlamasıyla tutuklandı.

Ajanslar, Avcı'nın cinayeti itiraf ettiğini, Gültekin ile barışmak amacıyla buluştuğunu ancak başkasıyla birlikte olduğunu öğrendiğinde "kıskançlık krizine" girip öldürdüğünü, pişman olduğunu anlattığını yazdı. Gültekin'in Adli Tıp Kurumu'ndaki otopsinin ardından yakınlarına teslim edilen cenazesi, toprağa verilmek üzere memleketi Bitlis'in Hizan ilçesine gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğrencisi olan Gültekin, 16 Temmuz'da Ula İlçesi'ndeki evinden ayrılmış ve daha sonra kendisinden haber alınamamıştı.

Ailesi ve yakınları, bir süredir sosyal medya üzerinden Gültekin'in bulunması için kampanya düzenliyordu. Ailesi ve arkadaşlarının sosyal medyada paylaştığı bilgilere göre, Gültekin en son Akyaka'dan Muğla'ya gelmek için durakta beklerken görülüyor.

Ayrıca, Gültekin'in Menteşe'deki bir alışveriş merkezine gittiği ve üzerinde beyaz bir elbisenin olduğu bilgisi de paylaşıldı. Jandarma, Gültekin'i bulmak için arama çalışmalarını bahsi geçen alışveriş merkezi civarında yoğunlaştırdı. Çalışmalar sürerken, Menteşe ilçesinin kırsal Yerkesik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda bir kadın cesedi olduğu ihbarı geldi.

Editör: TE Bilisim