Adilcevaz ilçesinde belediye tarafından hazırlanan "Adilcevaz'ın Öncelikli Kalkınma Projesi" konulu toplantı yapıldı.

 

Bitlis Valisi Ahmet Çınar, Adilcevaz Belediyesinde düzenlenen toplantının açılışında yaptığı konuşmada, ilçenin konumu itibarıyla Van Gölü'nün en güzel kıyısına sahip olduğuna dikkat çekti. Amaçlarının başta İran olmak üzere bölge halkını ilçeye yönlendirmek olduğunu belirten Çınar, "Özellikle turizm alanında ilçeye yatırım yapmaya kararlıyız. Şu an Aygır Gölü çevresine çok ciddi miktarda ağaçlandırma yapacağız. Aygır Gölü'ne farklı projelerle değer katacak, göl ve dağ turizmini canlandıracağız." dedi.

 

Çınar, otel yapmak isteyen yatırımcılara davette bulunarak, şunları söyledi: "Adilcevaz, Doğu'nun Alanya'sı gibidir. Bölge çok ciddi kış yaşarken, Adilcevaz ılıman bir iklime sahip. İlçeye 4 yıldızlı bir otel kazandırmak istiyoruz. Bu konuda devlet olarak yatırımcıya gerekli yardımı ve desteği vermeye hazırız. Buraya yapılacak bir otel ve çevresine yapılacak modern iş yerleri özellikle İranlı turistlerini buraya çekecektir. Van Gölü'ne çeşitli aktiviteler kazandırarak deniz turizmini canlandırmak hedefindeyiz. Ayrıca Süphan Dağı'na dağ evi yaparak yaz, kış dağ turizmini de canlandıracağız inşallah."

 

Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy da ilçenin ekonomik anlamda istenilen konuma gelmesi amacıyla yapılan toplantıya katılan davetlilere teşekkür etti. Bu amaç doğrultusunda herkesin üzerine düşen görevi yerine getirmesi gerektiğini kaydeden Başkan Gürsoy, "DAKA, KOSGEP, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı gibi bir çok kurum, şu an ilimize çok ciddi destekler sunuyor. Sera yapımı, meyve bahçeleri kurumu, turizm çalışmaları, entegre et ve süt işletmeciliği gibi bir çok alanda yüzde 70'e varan hibe programları açıklandı. Hemşehrilerimin bu konularda duyarlı olmalarını ve projelerden mutlaka faydalanmalarını istiyorum." diye konuştu. Adilcevaz Kaymakamı Muhammed Evlice, kurum müdürleri ve proje danışmanlarının da katıldığı toplantıda, yatırımcılar ve üreticiler, proje danışmanlarıyla yatırım fikirlerini ele aldı.

Editör: TE Bilisim