İzmir merkezli 12 ilde sabah saatlerinde yapılan paralel yapı operasyonunda, İzmir'de gözaltına alınan emniyet mensuplarının sayısı 25 oldu. İzmir merkezli 12 ilde yapılan operasyondan Van’da nasibini aldı. Alınan bilgiye göre Van merkez ve Çatak ilçesinden toplam 2 polis memurunun gözaltına alındığı belirtildi.

Bugün sabah saatlerinde İzmir merkezli (12) ilde (Adıyaman, Ankara, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hakkari, Kayseri, Malatya, Şırnak, Van ve Yalova) toplam (32) adreste eş zamanlı olarak başlatılan paralel yapı operasyonu Van’a da sıçradı. Alınan bilgiye göre İzmir merkezli 12 ilde yapılan operasyon kapsamında Van Merkez ve Çatak'dan 2 polis memurunun gözaltına alındığı belirtildi.

İZMİR VALİLİĞİNDEN AÇIKLAMA

İzmir Valiliği'nden emniyetteki Paralel Yapı operasyonu ile ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Yasa dışı dinleme yaptıkları tespit edilen (32) şüpheliyle ilgili olarak İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının talep yazısı ve İzmir 1. Sulh Ceza Mahkemesinin karan ile 19.08.2014 günü sabah saatlerinde İzmir merkezli (12) ilde (Adıyaman, Ankara, Aydın, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hakk'ri, Kayseri, Malatya, Şırnak, Van ve Yalova) toplam (32) adreste eş zamanlı olarak başlatılan operasyonlarda (1) 3. Sınıf Emniyet Müdürü, (2) Emniyet Amiri, (6) Komiser, (2) Komiser Yardımcısı, (4) Başpolis, (10) Polis Memuru olmak üzere toplam (25) emniyet görevlisi an itibariyle gözaltına alınmıştır. Haklarında arama ve/veya yakalama kararı bulunan diğer (7) kişinin arama ve/veya yakalama işlemleri devam ettirilmektedir.” Denildi.

Editör: TE Bilisim