HDP ve DBP İl Başkanlıkları düzenledikleri kitlesel basın açıklamasıyla Zergelê ve Ağrı’da yaşanan operasyonları protesto etti. Güney Kürdistan Federal Bölgesi’ne yapılan operasyonlarda 8 ve Ağrı’da ise 3 sivilin infaz edilmesini protesto etmek amacıyla Fegiyê Teyran parkında toplanan kitle sivillerin katledilmesini protesto etti. Basın açıklamasına DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin, HDP-DBP İl Yöneticileri, Belediye Eş Başkanları da katıldı.

 

ŞAHİN: ROBOSKİ NEYSE ZERGELÊ’DE ODUR

Basın açıklamasını yapan DBP Van İl Eş Başkanı Hamiyet Şahin ilk olarak şu ifadelere yer verdi: “Tüm uyarılarımıza ve çağrılarımıza rağmen adeta bir savaş örgütü haline dönüşen AKP iktidarı Kürdistan coğrafyasını bombalamaya ve yakmaya devam ediyor. Bir AKP’li Bakan’ın söylediği ‘Kandil’i yerle bir edeceğiz’ şeklindeki sözlerinin hemen ardından dün Güney Kürdistan Federal Bölgesine bağlı Zergelê köyünü bombalayan TSK’ya bağlı savaş uçakları 8 sivili katletti.  Uykusunda kadın, çocuk, yaşlı demeden 8 sivili hunharca katledenler Kürde olan düşmanlıklarını bir kez daha ortaya koymuştur. 27 Aralık 2011’de Roboski’de yapılan neyse dün Zergelê’de yapılanda oydur. Güney Kürdistan Federal Bölgesine yönelik katliam operasyonlarını sürdüren AKP iktidarı içeride de imha operasyonlarına hız vermiştir.  AKP devleti ‘Terörle mücadele’ adı altında Ağrı’da bir eve baskın düzenleyerek 3 sivil yurttaşı katletmiştir.”

 

“AKP KİRLİ SAVAŞINA MEŞRUİYET ARIYOR”

Türkiye’nin hem havadan, hem karadan sivil infazları gerçekleştirdiğini söyleyen Şahin, “Erdoğan’ın kaos senaryosu Türkiye halklarının yüreğini yakıyor. Yaşamını yitiren asker ve polis ailelerinin ‘Yeter artık, bu kanı durdurun’ feryadı ise AKP medyası tarafından manipüle edilerek,  kirli savaşa meşruiyet ve toplumsal zemin yaratma çabası için algı operasyonları yapılıyor. Neredeyse ülkemizde barış isteyen hain, savaş yandaşları ise kahraman ilan ediliyor. Özellikle Güney Kürdistan Federal Bölgesine yönelik hava operasyonları karşısında Federal Kürdistan Yönetimi’nin takındığı tutum ise düşündürücüdür. Güney Kürdistan topraklarına bağlı bir köyde yapılan katliam karşısında Barzani yönetimini daha sorumlu davranmaya çağırıyoruz. Yaşanan tüm katliamları bir kez daha kınıyor ve lanetliyoruz. AKP ne yaparsa yapsın ‘Onlara savaş yaptırmayacağız’ şiarıyla başlattığımız demokratik eylemlerle barış ve demokrasi ısrarımızı sürdüreceğiz. Tüm dünya ve Türkiye halklarını AKP’nin katliamlarına karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz.”

 

Basın açıklamasının ardından kitle ‘Baskılar bizi yıldıramaz’ ve ‘PKK halktır, halk burada’ sloganları attı. 

Editör: TE Bilisim