Atatürk Kültür Parkında düzenlenecek organizasyon için 35 bin kişilik kahvaltı hazırlandı. Yetkililerce belirlenen alana girişler Pazar günü sabah saat 07.00’de başlayacak 09.30’da ise son bulacaktır. Buna göre sayım yapılacak ve saat 10.30’da kahvaltı tamamlanmış olacaktır.

Van Milletvekili Mustafa BİLİCİ, ``bütün halkımızla ve bize destek olmak amacıyla il dışından misafirlerimizle aynı gün hep birlikte aynı sofrada kalabalık mutlu bir aile olarak kahvaltı yapacağız. Umut ediyorum ki kahvaltı sonunda rekoru kırarak bu haklı gururu Van halkına armağan edeceğiz. Ancak bunun için bütün Van halkının ortak sorumluluk anlayışıyla bu işi sahiplenmesi gerekmektedir. Kentimizde ilk defa yapmaya hazırlandığımız bu uluslararası organizasyonda vatandaşlarımız gönüllü olmalıdır. Van’ın kahvaltı kültürüne sahip çıkmalıdır. Bu organizasyon sadece rekor denemesi olarak görülmemelidir. Pazar günü bütün ulusal basın, ünlü köşe yazarları, önemli şefler ve diğer misafirlerimiz Van’da olacaklardır. Kahvaltıda ikram edilecek Van’a özgü ürünlerin farklı dilde tanıtımı yapılacak ve bütün bunların şehrimize önemli katma değerleri olacaktır.

Van Kalesi yanında bulunan Atatürk Kültür Parkında yarın yapılacak organizasyona tüm halkımızı aileleriyle birlikte aynı sofrada kahvaltı yapmaya davet ediyorum`` dedí.

Editör: TE Bilisim