ŞEHRİVAN HABER: HAMİT KARAKUŞ - Tuşba Bağımsız Belediye Başkan adayı Kaya Ortasaç, Van’ın Tuşba ilçesinde seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi.

31 Mart yerel seçimlerinde Tuşba İlçesi’nde bağımsız belediye başkan adayı olduğunu açıklayan Kaya Ortasaç, Van’ın Tuşba ilçesinde seçim ofisinin açılışını gerçekleştirdi. Açılışa katılan kalabalık grup, Ortasaç’ı sevgi gösterileriyle karşıladı. Açılışa katılan vatandaşlar seçim ofisi önünde davul zurna eşliğinde halay çekti. Seçim ofisi açılışını gerçekleştiren Ortasaç, vatandaşlara hitap etti.

ORTASAÇ: YEREL HİZMETTİR, HALKA ADANMIŞLIKTIR

Seçim ofisinin açılışında vatandaşlara hitap eden Tuşba Bağımsız Belediye Başkan adayı Kaya Ortasaç, 31 Mart yerel seçimleri için kendi ekiplerini, SKM’lerini ve alt yapılarını oluşturduklarını ifade etti. Ortasaç, “Bize gönül veren, bizimle beraber dava adamıyım diyen herkes bizim yanımızda, bizim bundan hiçbir şüphemiz yoktur. 31 Mart gecesi Tuşba’da halkı olarak bir tarih yeniden yazacağız. Siyasi partilerin rantından, savaşından halk bıktı. Bizler yerel de hiçbir şekilde siyasete bulaşmayacağız. Yerel hizmettir, halka adanmışlıktır anlayışıyla yol alacağız. Yerele siyaseti karıştırırsak, kimse kusura bakmasın ne hizmet gelir ne de bizler o hizmetten faydalanırız.” dedi.

“RANTLARINA MÜSAADE ETMEDEN YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ”

31 Mart’a halkın bilinçli bir sandığa gideceğini ve halkın ne istediğini, halkın taleplerini bildiğini ifade eden Ortasaç, “Tuşba İlçesi’nde 5 yıldır Büyükşehir Belediyesi’nin destekleriyle ne kadar gelişti ve kadar değişti. Maalesef bir köyden ve kasaban farkımız yok. Biz, sosyal belediyeciliğe geçmenin zamanı geldiğini söylüyoruz. Biz bunu Allah’ın izniyle bağımsız olarak hiçbir partinin tesiri altında kalmadan, rantlarına müsaade etmeden yolumuza devam edeceğiz.” diye ifade etti.

“BİZ GENCİZ, DİNAMİĞİZ VE DAHA UZUN VAADE DE MİLLETİMİZE HİZMETKÂR OLACAĞIZ”

31 Mart gecesi seçilmeleri halinde hiçbir siyasi partinin himayesi altına girmeyeceklerinin altını çizen Ortasaç, “Yıllar önce Tayyar Dabbaoğlu gibi bir yiğit çıkmıştı bu meydanlara ve 5 yıl boyunca hiçbir siyasi partinin hizmeti altına girmeden, kendi halkına hizmet etmişti. Birlik ve beraberliğin zamanı gelmiştir. Van ve Tuşba ilçemiz gerektiği yerde değildir. Seçilmemiz halinde yarınlarımız, evlatlarımız daha da sosyal bir hayat yaşamak adına en büyük imkânı ve desteği vereceğiz. Bir vatandaş olarak şunları ifade etmek istiyorum, 21’inci yüzyılda yaşamamıza rağmen Van’ın göbeğinde Van’ın merkez ilçesi olmasına rağmen birçok mahallemizin alt yapısı ve üst yapısı yapılamamıştır. Memleketimizin birçok sosyal alanda çok eksiği bulunmaktadır. Tuşba’da bir tane Kültür merkezi açtım, diyebilecek biri var mı, Tuşba’da spor tesisi kurdum diyecek kimse var mı? Peki, bu belediye 5 yılda Tuşba da ne yaptı. 5 yılda hiç mi, hizmet etmediniz, hiç mi bu halkı düşünmediniz. Bu halka bir cevabınız olacak mı? Siz siyaseti kısa vaade düşündünüz, siz belediye başkanlığını kısa vaade de düşündünüz. Ama biz genciz, dinamiğiz ve daha uzun vaade de milletimize hizmetkâr olacağız.” diye konuştu.

“TUŞBA’YA 2 TANE BÜYÜK FABRİKA KURACAĞIZ”

Seçim projelerine değinen Ortasaç, “En büyük problemimiz işsizlik, fabrikalarımız yok, gençlerimiz ve insanlarımız hep boş, buradan söz veriyorum. Biz seçilirsek Tuşba’ya 2 tane büyük fabrika kuracağız. Her fabrika da en az 250 kişi istihdam etmek üzere açmış olacağız.” dedi.

Editör: TE Bilisim