Van’da uzun süredir merakla beklenen Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı için Van’ın sanayicileri tercihini yaptı. Hafta sonu gerçekleştirilen seçimlerde Van’ın ekonomi dinamikleri yeni dönemin temsilcisi için sandık başına giderken OSB’de yeni yönetim belirlenmiş oldu. İşadamı Mahmut Köroğlu ile mevcut yönetimin desteğini alarak seçime giren Şemsettin Bozkurt’un iki aday olarak yarıştığı seçimlerde ipi göğüsleyen isim Bozkurt oldu. 113 oyun 64’ünü alan Şemsettin Bozkurt OSB’nin yeni patronu olurken OSB’de yeni bir dönem de başlamış oldu. Merakla beklenen seçim öncesi bir çok yorumun yapıldığı seçimde günün en güzel karesi ise hiç şüphesiz iki adayın birlikte objektifler önündeki samimi pozu oldu. Olumlu havada geçen seçimde iki adayın mesajı da ‘Kazanan OSB oldu’ şeklinde yansıdı.

 

Van Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müteşebbis Heyeti seçimi yapıldı. Yapılan seçimin ardından Şemsettin Bozkurt OSB Başkanı oldu. Samimi bir hava içerisinde geçen seçimlerde başkan adaylarının her ikisi de kazananın OSB olduğuna dikkat çekti. Van Organize ve Sanayi Bölgesi’ne (OSB)’de bulunan fuar kongre merkezinde gerçekleştirilen ve her iki yılda bir yapılan seçime iki liste ile girildi. Mahmut Köroğlu ve Şemsettin Bozkurt başkanlığındaki iki listenin yarıştığı seçim öncesi oluşturulan divan başkanlığına Mehmet Gündüz, Katip Üyeliklere ise Yavuz Yaşar ve Necip Erginyürek seçildi. OSB Kanuna göre gizli oy açık tasnif usulüyle yapılan seçimde 133 kişinin oy kullanacağı belirtildi. Oy kullanma sırasında iş adamları ve sanayiciler seçimlerin Van’a hayırlı olması temennilerinde bulunuldu. Birçok üyenin sırayla oy kullandığı seçimde Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Necdet Takva’da oyunu kullanarak, adaylara başarılar diledi.

 

KÖROĞLU: BU SEÇİM BİR HİZMET YARIŞIDIR

Sonuçlar açıklanmadan önce seçime dair değerlendirmelerde bulunan grup liderleri iddialı açıklamalar yaparken birbirlerine karşı çok sıcak pozlar verdiler. Öncelikle kısa bir açıklama yapan Mahmut Köroğlu, “Bu seçim rekabetten ziyade, bir hizmet yarışıdır. Bu oluşumun siyasi bir oluşum değil de tamamen hizmet için oluşan bir oluşumdur. Bu seçimi kim kazınırsa kazansın kişi pekte fazla önemli değil. Sonuç itibari ile OSB kazanacaktır. Benim kendi seçim bildirgemde taahhütlerim vardı, Şemsettin Bozkurt beyinde seçim bilgesi taahhütleri vardı. Seçimin galibi kim olursa olsun OSB yatırımcısı kazacaktı. Biz tamamıyla bu memlekete hizmet etmek için yola çıktık. Yarın öbür gün farklı yerlerde yine Van’ın yararına olacak tüm oluşumların içinde yer almaya devam edeceğiz. Seçimden ziyade dostların buluşması gibi bir havada seçimlerin geçmesi çok güzel bir ve olması gereken bir harekettir.” Şeklinde konuştu.  

 

“OSB’NİN SORUNLARI BELLİDİR!”

Sarı liste ile seçime giren Şemsettin Bozkurt, OSB seçimlerinin sanayiciler arasında centilmence yapılan bir maraton olduğuna dikkat çekerek, “Hepimizde bir hizmet arayışı içindeyiz. Kim kazanırsa kazansın birlikte çalışacağız. Buranın sorunları bellidir. Benimde Mahmut Beyinde çözüm önerileri de farklı değil. Sorunlar belli. İkimizde yaptığımız belli bir gözlemimiz var. Bu noktada da arkadaşlarımızla birlikte bir karar aldık. Ve OSB için elimizi taşın altına koymaya karar verdik. Bu anlamda var olan sorunlara çözüm olabilmek için bütün kurumlarımızla tam bir iş güdümü içerisinde çalışacağız.” Dedi.

 

BOZKURT: ARKADAŞLARIMIZ SİYASETİN DIŞINDADIRLAR!

Mahmut Köroğlu’nun Van’ın değerli bir iş adamı olduğunu kaydeden Bozkurt, “Kente birçok değer kazandırmış bir şahıstır. Gruplarımızda olan arkadaşlarımız da bu kent için mücadele edecek arkadaşlarımızdır. Hangimiz kazanırsa kazansın kazanan OSB olacak. Biz birlikte çalışacağız. Burada bir seçim yarışı yok. Siyaset yok. Üreticiler, sanayiciler bu döngünün içinde olan bütün arkadaşlarımız siyasetin üstünde ve dışındadır. Bu arkadaşlar Van’a muazzam bir yatırım yapmışlar. Bir risk almışlar. Yılın her köşesinde yılın 12 ayı üretim yapılırken Van’da sadece 8 ay üretim yapılabiliyor. Dolayısıyla Türkiye’nin her köşesinde üretilen malın bize geliş maliyeti 1,5 daha fazladır. Bizim riskimiz büyük ve biz Van’ı seviyoruz. Biz halkımızı seviyoruz. Bende kazanırsam Mahmut Beyde kazanırsa değişen bir şey olmayacak. Çünkü amaçlarımız ortaktır. Hayırlı olsun diyoruz şimdiden.” İfadelerini kullandı.  

 

GALİP ŞEMSETTİN BOZKURT OLDU

Cumartesi günü sabah saatlerinde başlayan ve 133 üyenin oy kullanması beklenen seçimlerde Mahmut Köroğlu ile Şemsettin Bozkurt kıyasıya yarıştı. Yapılan seçim sonrası Şemsettin Bozkurt, Hasan Perihanoğlu, Ergül Güleç, Yunus İnan, Hasan Aslan, Faik Özbey ve Memet Aslan’ın yer aldığı liste 113 oyun 64’ünü alarak seçimleri kazandı. 3 oyun geçersiz sayıldığı seçimde 17 kişi ise oy kullanmaya gelmedi. Samimi bir hava içinde cereyan eden seçim sonrası Şemsettin Bozkurt katılımcıların tümüne teşekkür ederek bugüne kadar olduğu gibi bu günden sonra da birlik beraberlik içerisinde yollarına devam edeceklerini söyledi. 


ŞEHRİVAN HABER – MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim