Son dönemlerin Van’a yatırımcı çekme anlamında parlayan yıldızı olan Organize Sanayi Bölgesi’nin iki yılda bir gerçekleşen seçimi önceki gün gerçekleştirildi. Sinan Hakan’ın uzun süredir başarılı bir şekilde sürdürdüğü Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyeti Başkanlığı görevine yine Van’ın başarılı iş adamlarından Vantat’ın sahibi Necmeddin Çok seçildi. Çok’un listesindeki isimlerde yine Van’ın yakından tanıdığı isimler.

 

Özellikle 2011 yılında yaşanan deprem felaketinin ardından tüm Türkiye’nin bir anda yüzünü Van’a dönmesi ve yeni teşviklerle işadamlarının Doğu’ya yönelmesiyle bir anda parlayan bir yıldız olan Organize Bölgesi’nin müteşebbis heyetinde önceki gün seçim heyecanı yaşanıyordu. Depremden önce 2’inci etapta çalışmaları devam eden, deprem sonrası ise bir anda gelen talepler üzerine 5’inci etaba kadar alan kazandırılan OSB’de Sinan Hakan’ın başarılı başkanlık yarışı önceki gün sonra erdi. Uzun süredir başkanlık yaptığı görevine daha önceden bir daha aday olmayacağını söyleyen Hakan’ın girmediği seçimlerde OSB Müteşebbis Heyeti’nin başına yine başarılı işadamları geçti.

 

İŞTE YENİ YÖNETİM LİSTESİ

 

Yapılan yazılı bir açıklama ile önceki gün gerçekleşen seçim sonrası yeni müteşebbis heyeti üye seçiminin yapıldığını duyuran OSB yönetimi, açıklamada şu ifadelere yer verdi, “4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri kanunun 25. maddesi ve 27327 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Uygulama Yönetmeliğinin 14. maddesi gereğince Van OSB Sanayicilerinin Müteşebbis Heyete dahil olmaları için yapılan ve 2 yılda bir tekrarlanan seçim yapıldı. Bu seçimde sanayicilerimizle yapılan istişarelerde 7 asil, 7 yedek üyenin belirlenmesi için tek liste ile seçime gidilmesi ortak görüş olarak benimsenmiş ve tek liste ile seçime gidilmiştir. Listede asil üye olarak, Necmeddin Çok, M. Fazıl Kaplan, Ömer Ete, Ali Taşdemir, Hasan Ölmez, Ergül Gülaç, Halit Akel yer alırken, Yedek üyeler listesinde ise Yunus İnan, Yavuz Yörük, Faik Özbey, Mehmet Gündüz, Hasan Aslan, A. Şahin Küçük ve Yavuz Yaşar yer almıştır.” 

 

TEK LİSTE İLE RAHAT GEÇTİLER

 

116 sanayicinin katılımı ile gerçekleştirilen seçimde 115 geçerli oy, 1 adet de geçersiz oy ile OSB’nin yeni patronu olan Necmeddin Çok, açıklamada ayrıca şu ifadelere yer verdi, “Bu katılımla Organize Sanayi Bölgemizdeki sanayicilerimiz listedeki sanayicilerimize teveccüh göstermiş ittifakla seçimini yapmıştır. Bizlerde bize gösterilen bu ilgiden dolayı tüm sanayicilerimize teşekkür ederiz, ayrıca bizden önce görev yapan sanayicilerimizin Organize Sanayi Bölgemize yapmış oldukları katkı ve hizmetlerinden dolayı kendilerine teşekkürlerimizi sunuyor, bundan sonrada tecrübelerin ve desteklerini esirgemeyeceklerini ümit ediyoruz. Yeni ekip olarak sanayicilerimize en iyi bir şekilde hizmet edeceğiz.”

Editör: TE Bilisim