Osmanlı Ocakları Van İl Başkanlığı Van’da yeniden açıldı.

 

Daha önce yaşanan sorunlardan dolayı kapanan Van İl Başkanlığı bugün yeniden açıldı. Büyükşehir İş Merkezinde açılan dernek başkanlığının açılışına Avrupa Birliği (AB) eski bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış katıldı.

 

Daha önce Başbakan Binali Yıldırım tarafından açılışı yapılan derneğin bir süre ara verdiğini söyleyen Bağış, yeniden açılış yaptıklarını söyledi.

 

Bağış, "Osmanlı Ocakları Türkiye'de demokrasinin, milli iradenin halk nezdinden gördüğü saygınlığa sahip çıkmak adına çok önemli projeler gerçekleştiriyor. Özellikle 15 Temmuz akşamı AK Parti Genel Merkezi ve Cumhurbaşkanı Külliyesi önünde, Osmanlı Ocaklarının ortaya koyduğu kararlılığı hiç birimiz unutamayız. O akşam bu ülke için canlarını siper eden gençler kardeşlerimiz bugün Türkiye'nin bütün illerinde örgütlenmeye başladı." diye konuştu.

 

Afrin’deki Zeytin Dalı Harekatıyla ilgili de açıklamalarda bulunan Bağış, Mehmetçik'in Afrin'de destan yazdığını dile getirerek, şunları söyledi:

 

"Bugüne kadar 2 bin 500'e yakın terörist imha edildi ve Türkiye'nin yarınlarının çok daha aydınlık olabilmesi için önemli bir temizlik harekatı gerçekleşti. Tabi bu harekatta şehitlerimiz var. Şehitlerimizi saygıyla yad ediyoruz. O şehitler bizim rahat nefes alabilmemiz için, bu ülkede bir daha hiç kimsenin birbirine düşürülmemesi için Türk'ü Kürt'e, Alevi'yi Sünni'ye, sağcıyı solcuya, doğuluyu batılıya düşman edememesi için canlarını gözlerini kırpmadan verdi. O şehitlerimizin yakınlarına ve emanetlerine sahip çıkmak da milletçe hepimizin görevi."

 

Yaklaşan Nevruz Bayramıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Bağış şunları söyledi:

 

"Nevruz sadece bir siyasi partinin kutlaması gereken bir bayram, etkinlik değil. Nevruz yeni bir başlangıçtı. İnşallah Türkiye içinde bu Nevruz huzurun, kardeşliğin, barışın ve müreffeh yaşamanın başlangıcı olacaktır. Zaten şu anda Zeytin Dalı Harekatı'nın da amacı budur, Cumhurbaşkanımızın Türkiye için kurduğu hayalde bunun üzerinedir. Bu yüzden hem Van’da hem bölgede hem de Türkiye'nin dört bir yanında aynı ecdadın yaptığı gibi Nevruz'u hep birlikte kutlamalıyız."

Editör: TE Bilisim