Afrin operasyonu için en kritik noktalardan bir olan Burseya Dağı ele geçirilmişti. Çatışmaların devam ettiği dağdan ÖSO'nun çekildiği iddia edildi fakat bu kısmi bir alan boşaltmaydı. ÖSO güçleri söz konusu bölgelere çatışmanın ardından tekrar girdi ve şimdi de ileriye devam etmek için hazırlık yapılıyor. 

 

PYD, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyordu. Dün akşam Afrin Operasyonu için çok stratejik bri nokta olan Burseya Dağı, ele geçirildi. Fakat çatışma başladı.



'ÖSO GERİ ÇEKİLDİ' İDDİASI

Çok sayıda PYD'linin ve keskin nişancıların bulunduğu Dağ'da kısa süreli bir alan boşaltması yaşandı. Burada 10'a yakın PYD'liyi ele geçiren ve Türkiye'ye teslim ederek gözaltına alınmasını sağlayan ÖSO güçleri, çatışmalar ve tuzaklama nedeniyle belli bölgelerden geri çekildi.


Fakat bu durum dağı PYD'ye bırakarak bütünüyle bir geri çekilme değildi. Kısa süre sonra bu bölgelere tekrar gelen ÖSO, bugün sabah saatlerinden itibaran daha ileri devam edebilmek için hazırlık yapıyor.



DUJt5OVW4AAZ2pC_1

 

TSK ve ÖSO KUZEYDEN DE GİRDİ

Diğer taraftan Afrin'in kuzeyinden giren TSK ve ÖSO unsurları, Bülbül beldesine bağlı Şeyh Badi, Marso ve Haftar köylerini de teröristlerden arındırdı. ÖSO'nun operasyon sırasında 2 PYD/PKK'lıyı esir aldığı öğrenildi.


6a97ddf4-c349-45db-a25e-aa43dc844683_1

Editör: TE Bilisim