Hak İŞ - Öz Büro iş Sendikası Van İl Başkanı Murat Otacı, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı.

 

Her yıl dünyanın birçok noktasında eş zamanlı olarak kutlanan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü Van’da da unutulmadı. Hak İŞ - Öz Büro iş Sendikası Van İl Başkanı Murat Otacı, yaptığı yazılı bir açıklama ile 8 Mart’ı kutladı. Otacı, 8 Mart’ın 1857 yılında New York'ta on altı saatlik çalışma süresi, düşük ücretler ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi için kadınların verdiği mücadelenin başlangıcı olduğuna dikkat çekerek, “8 Mart günü kanla ve gözyaşıyla sona eren şanlı mücadelenin yıldönümüdür. Haksızlığa, kuralsızlığa karşı çıkmanın, sorunları dile getirmenin, çözüm istemenin günüdür. 8 Mart kadınların onurlu mücadelesinin hatırlanacağı gündür.” Dedi.

 

OTACI: HALA KADINA ŞİDDET HABERLERİNİ OKUYORUZ

Otacı, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nün kadınların eşitlik, adaletsizlik ve ekonomik haksızlıkların giderilmesi, cinsiyet ayrımcılığının sona erdirilmesi, kadınlara uygulanan her türlü şiddetin önlenmesi için verilen mücadelenin simgesi olarak gördüklerini ifade ederek, “Son yıllarda kadınlar lehine kuşkusuz önemli adımlar atılmıştır. Bu adımlar Çalışma hayatında ve sosyal yaşamda kadınlara cesaret ve güven vermiştir. Ancak tüm Olumlu adım, teşvik ve düzenlemelere rağmen, bugün yine evini eşini, ailesini, dünyayı şekillendiren kadınları yönetim kademelerinde yeterince göremiyoruz. Hala kadına şiddet haberlerini okuyoruz, İş hayatında baskı ve yıldırmalarla karşılaşıyoruz.” Diye konuştu.  

 

“KADINA YÖNELİK ŞİDDET CEZALARININ AĞIRLAŞTIRILMASINI İSTİYORUZ”

Otacı konuşmasını şöyle sürdürdü: “İnsan onuruna yakışır bir ve saygın bir yaşam için mücadele etmek, çalışma hayatında kadınların hak ettiği yeri bulması için çaba sarf etmek, insan olarak da kurum olarak da sorumluluğumuzdur. 24 bin kadın üyesi olan Öz Büro İş Sendikası, bu sorumluluğun gereğini yerine getirebilmek için elinden geleni yapmaktadır. Öz Büro İş Sendikası olarak, kadınların çalışma hayatındaki varlığını önemsiyoruz. Karar alma mekanizmalarında kadınları daha fazla görmek istiyoruz. Eşit işe eşit ücret alması ve kadının toplumda hak ettiği yeri bulması için çalışmalar gerçekleştiriyoruz. Kadına kalkan elin iflah olmayacağı düşüncesinden hareketle kadına yönelik şiddet cezalarının ağırlaştırılmasını istiyoruz. Ülkemizde çalışma yaşamında yeni bir kavram olmasına karşın iş hayatında sıklıkla karşılaştığımız Mobbingin son bulmasını istiyoruz.”  

 

OTACI: KOŞULSUZ KADRO HAKKIMIZIN DERHAL VERİLMESİNİ BEKLİYORUZ

Türkiye'de önümüzdeki yıllarda kadına karşı önyargı besleyen, ayrımcılık üreten zihni engelleri de tümüyle aşacağına inandıklarını ifade eden Otacı, “Kadınların son yıllarda çalışma hayatında ve sosyal yaşamda elde ettiği tüm kazanımların alarak devam edeceğine inanıyoruz. 3u bağlamda hiçbir hukuki, vicdani, insani ve yasal niteliği bulunmayan ve kadın erkek tüm çalışanları köle gören taşeron uygulamasının derhal sonlandırılmasını istiyoruz. Taşeron uygulanmasından daha kötü olan ÖSP'yı asla kabul etmiyor, koşulsuz kadro hakkımızın derhal verilmesini bekliyoruz.” Dedi.

 

“UNUTULMAYACAK BİR KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ GEÇEKLEŞTİRDİK”

Otacı açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Konfederasyonumuz HAK. IŞ ve bağlı sendikalar olarak, Dünya Kadınlar Gününü, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ve Kıymetli eşi Emine Erdoğan hanımefendinin teşrifleri, bakanlarımız ve milletvekillerimizin katılımlarıyla, ‘Daha Çok Sendikalı Kadın Daha Güçlü Türkiye’ temasıyla Uluslararası 6. Kadın Emeği Buluşması'yla bu yılda Haliç Kongre Merkezi'nde unutulmayacak bir kadınlar günü etkinliği geçekleştirdik. Büyük HAK İŞ ailesi olarak kadınların gücünü bir kez daha gözler önüne serdik. Her ne kadar, kadın, anne ve baba gibi bazı değerlerin bir günlük anmalara sıkıştırılması; başka bir anlatımla tüm zamanların en yüce değerlerini bir gün içinde konuşuyor olmak başka bir tartışma konusu olsa da tüm kadınlarımızın bu anlamlı onurlu gününü yürekten kutluyoruz. Savaşta ve barışta, işinde ve evinde, her yerde ve her koşulda emeğiyle, yüreğiyle mücadele eden tüm kadınlara başarı, mutluluk ve sağlık diliyor, evladını eşini şehit veren annelerimize kardeşlerimize de bu vesileyle sabırlar diliyoruz. Hepinize saygı ve sevgilerimizle sunuyoruz.  Günümüz kutlu, geleceğimiz aydınlık olsun.” 

Editör: TE Bilisim