Havaların soğumaya başlamasıyla birlikte sezona bağlı olarak yoğun bir döneme giren esnaf gruplarından biri de oto lastikçiler oldu. İş yoğunluğunun yaklaşık 10 gün kadar önce başladığını belirten oto lastikçi esnafı, vatandaşların sıfır lastik yerine daha çok çıkma diye tabir edilen ikinci el lastiklere rağbet gösterdiğini söylüyor. Bunun nedenini ise sıfır lastik fiyatlarındaki artışa bağlayan esnaf, lastik değişiminde indirime giderek vatandaşlara imkânları dahilinde yardımcı  olmaya çalıştıklarını kaydediyor.

Konu hakkında görüştüğümüz Kurt Kardeşler Oto Lastik ve Oto Yıkama sahibi Ahmet Cadıroğlu: “Şuan sıfır lastiklere ilgi az. Geçen sene aldığımız lastiğin teki 100-150 TL iken şimdi aynı ürünü 300-400 TL’ye alabiliyoruz. Lastik fiyatlarının yükselmesinden dolayı sürücüler genellikle çıkma lastik tercih ediyor” dedi.

“SEZONUMUZ 10 GÜN KADAR ÖNCE AÇILDI”

Kurt Kardeşler Oto Lastik ve Oto Yıkama sahibi Ahmet Cadıroğlu, kış sezonlarının yaklaşık 10 gün önce başladığını belirterek: “İş yoğunluğumuz başladı ama kazanç anlamında geçen sene gibi değiliz. Lastikler zamlanmış durumda, bu nedenle genellikle el emeği almakla yetiniyoruz. Sezonumuz 10 gün kadar önce açıldı, vatandaşlar şimdiden araç lastiklerini değiştirmek için geliyorlar. Zaten 1 Aralık 2020 tarihine kadar zorunlu değişim süresi var, bunu bilen vatandaşlar şimdiden önlemlerini almaya başladılar” diye konuştu.

Araç lastiklerinin değişimi için gelen müşterilerin veresiye talebinde bulunduklarını da söyleyen Cadıroğlu, müşterilerin mağdur olmaması için yardımcı olduklarını ifade etti.

Cadıroğlu şöyle konuştu: “Lastik fiyatları yüksek. Müştterilerimiz veresiye talebinde bulunuyor. İmkanlar dahilinde yardımcı olmaya gayret gösteriyoruz. Pandemi şartlarından dolayı vatandaşın alım gücü düşmüş durumda. Bu nedenle gerek fiyatlar konusunda gerekse de veresiye anlamında elimizden geleni yapıyoruz."

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN MÜŞTERİ MEMNUNİYETİDİR”

Oto lastik dışında iş yerlerine gelen müşterilere araç yağ bakımı ve araç yıkama hizmetide sunduklarını söyleyen sektör çalışanlarından Ahmet Cadıroğlu: “Oto lastik dışında  oto yıkama ve yağ değişimi hizmetlerini talep eden müşterilerimize de hizmet sunuyoruz . Uzun yıllardır bu işi yapıyoruz, oto lastik değişimi, oto yıkama ve oto yağ değişimi alanlarında güvenilir ve işinde uzman olan bir ekibimiz var. Sürücülerin hem kışlık lastik konusunda hem de araçlarının kışlık bakımı konusunda hassas davranmalarını ve gereğini yapmalarını tavsiye ediyoruz. Bu, herşeyden önce müşterilerimizin güvenliği açısından önemli bir konudur" diye konuştu.

“SIFIR LASTİK YERİNE, ÇIKMA LASTİK TERCİH EDİLİYOR”

Sıfır lastiklerdeki fiyat artışlarından dolayı vatandaşların çıkma lastiklere rağbet gösterdiğini belirten Cadıroğlu şöyle konuştu:  “Şuan sıfır lastiklerin fiyatı çok yükseldi. Geçen sene aldığımız lastiğin teki 100-150 TL iken şimdi aynı ürünü 300-400 TL’ye alabiliyoruz. Lastik fiyatları yükseldiği için müşterilerimiz de genelde çıkma lastik diye tabir edilen ikinci el lastiklere ilgi gösteriyor. Bu sene, 4 adet lastik değişimi, balans ayarıyla beraber 70 TL’ye yapılıyor. Ancak vatandaşların mağdur olmaması için indirime girdik ve bu sene de lastik değişimini 50 TL’den yapıyoruz.”

“SON GÜNDE İNANILMAZ BİR YOĞUNLUK OLUYOR”

Son olarak vatandaşlara çağrıda bulunan Kurt Kardeşler Oto Lastik ve Oto Yıkama sahibi Ahmet Cadıroğlu: “Vatandaşlara çağrımız şudur; bir an önce araçlarının yazlık lastiklerini değişip kışlık lastklerini taktırsınlar. Araçlarının kışlık bakımlarını yaptırsınlar, işlerini son güne bırakmasınlar. Son günde inanılmaz bir yoğunluk oluyor, ister istemez aksilikler olabiliyor. Onun için son güne bırakmadan biran önce ararçları ile ilgili gerekli bakımları yaptırmaları müşterilerimizin faydasınadır" diye konuştu.

Prestij gazetesi

Editör: TE Bilisim