Van Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, kent ulaşımında kullanılan otobüs şoförlerine yönelik eğitim programı düzenledi.

 

Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, kent ulaşımında kullanılan otobüs şoförlerine yönelik araç teknik özellikleri, yolcu davranışı, araçların periyodik bakımları, tutum ve davranışları yönelik eğitim düzenledi. Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı UKOME Toplantı Salonu’nda alanın da uzman kişi tarafından verilen eğitime şoförlerin tamamı katıldı. Van kent merkezinde ve Erciş’te 213 şoföre eğitim verecek olan Ulaşım Hizmetleri Daire Başkanlığı, toplu ulaşımda yaşanan sorunları şoförler ile tartışarak çözüm noktaları oluşturacak. Araçların teknik özellikleri ve periyodik bakımları için de şoförleri verilen eğitimde, yolculara yönelik tutum ve davranışların nasıl ne şekilde olması gerektiğine yönelik eğitim verildi.

 

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ULAŞIMDA FARKINDALIK YARATACAK

Kentte yaşanan ulaşım sorununu ortadan kaldırmak için kentte ilk defa otobüs alımı gerçekleştiren Büyükşehir Belediyesi, aldığı yeni otobüsler şoförlerine eğitim vererek toplu ulaşımda farkındalık yaratıyor. Bölge de bir ilki gerçekleştirerek aldığı otobüslerde kadın şoför ile toplu ulaşıma başlayan Büyükşehir Belediyesi, yolcuların ulaşımını güvenli ve konforlu bir hale getirmek için şoförlere eğitim vermeye başladı. 213 şoföre eğitim vermeye başlayan Büyükşehir Belediyesi, araçların teknik özellikleri, araçların periyodik bakımları, yolcu davranışı ve tutumlar hakkında uzman kişilerin katılımı ile eğitim verdi. Klasik toplu ulaşım anlayışını ortadan kaldıracak olan Büyükşehir Belediyesi, toplu ulaşımda yaşanan sorunları ortadan kaldırarak yurttaşlara modern ve kaliteli toplu ulaşım hizmetini hayata geçirecek. 

Editör: TE Bilisim