Büyükşehir Belediyesi, bu hafta sonu yapılacak olan LYS sınavı için belediyeye ait tüm otobüslerin ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, sınava girecek öğrencilere başarılar dileyerek, otobüslerin ücretsiz olacağı müjdesini verdi.

 

Yaklaşık 3 ay önce ilk kez toplu ulaşım hizmeti vermeye başlayan ve günlük 15-20 bin kişinin faydalandığı belediye otobüslerini devreye alan Van Büyükşehir Belediyesi, Newroz, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü, 7 Haziran seçimlerinde ücretsiz hizmet vermişti. Van Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları Hatice Çoban ve Bekir Kaya, bu hafta sonu yapılacak olan LYS sınavı için de belediyeye ait tüm otobüslerin ücretsiz hizmet vereceğini duyurdu. Belediye otobüsleri sınav sabahından başlayarak gün boyunca Erciş-Van-Van-Erciş, Gevaş-Van-Van-Gevaş, Çiçekli-Van-Van Çiçekli, Gevaş-Van-Van-Gevaş arasında öğrencilere ücretsiz hizmet verecek. Öğrencilerin zamanında sınav yerlerine ulaşabilmeleri için tüm toplu taşıma araçları koordineli ve hızlı bir şekilde hizmet verecek. Otobüslerin ücretsiz hizmet vereceği duyurusu yapan Eş Başkan Çoban ve Kaya sınava girecek tüm öğrencilere başarılar diledi.

 

ERCİŞ’TE DE GELENEK DEVAM ETTİ

Erciş ilçe Belediye Başkanlığı, yarın yapılacak Lisans Yerleştirme Sınavı’na (LYS) katılacak olan öğrencilerin sınav merkezlerine ücretsiz taşınacağını duyurdu.

 

Erciş Belediyesi Eşbaşkanları Diba Keskin ve Abdurrahman Çağan hafta sonu LYS’ye katılacak olan öğrencilere başarılar dileyerek, sınava Van merkezde girecek olan öğrencilerin, belediye araçlarıyla ücretsiz olarak sınav merkezlerine taşınacağını ifade ettiler. Yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Hafta sonu sınava girecek öğrencilere başarılar diliyoruz. 13-14 Haziran tarihleri arasında yapılacak LYS sınavı için Van'a gidecek Ercişli öğrencilerin sabah saat 08.00'da belediye önünde hazır bulunmaları halinde tahsis ettiğimiz araçlarla Van'daki okullara gidişleri ve sınav sonrasındaki dönüşleri ücretsiz olarak karşılanacaktır'' denildi. Erciş Belediyesi, daha önce “Anneler Günü”, “Kadınlar Günü” gibi özel günlerde de toplu taşımacılığı ücretsiz olarak hizmete sunmuştu. 

Editör: TE Bilisim