Bankaların haksız gelir sağlamak için yeni uygulamalar geliştirmiş olduğunu açıklayan Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı olan Aydın Ağaoğlu, faturaları ödeme konusunda, ayrıca bu ödemelerin ekstrelerine dikkat etmeleri hususunda vatandaşı uyardı.

Danıştay hesap işletim ücretini iptal etmişti

Vatandaşa dikkatli olmaları hususunda tavsiyede bulunan Ağaoğlu, 3 Ekim 2014 tarihinde Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumunun (BDDK) yayımlamış olduğu yönetmelik çerçevesinde finansal tüketicilere yansıtabilecekleri ücretlerin 20 kalemle sınırlandığını söyledi. Danıştayın hesap işletim ücretini iptal etmesi durumunda bankacılık sektöründekilerin bu kazançtan mahrum kaldığını ve yeni yeni yöntemler geliştirdiklerini söyledi.

Daha öncelerde bankaların kredi kartı işlemiyle yapılıyor olan elektrik, su, doğal gaz ve telefon gibi ödemelerde bir bedel almadığını belirtti. Fakat artık komisyon tahsil etmeye başladıklarını söyledi.

Bu işleme faiz eklendi

1 lira, 1,5 lira gibi düşük ücretlere vatandaş tepki vermediği için bu ücreti yükselttiklerini, yükseltilmek ile kalınmayıp bir de faiz eklendiğini söyledi. Ayın 10'undaki elektrik faturasını kredi kartınızdan ödediğiniz takdirde ve ekstrenizin son ödeme tarihi ya da kesim tarihi ayın 25'yse bu döneme kadar faiz yürütmekte olduklarını açık bir dille belirtti.

Aydın Ağaoğlu, kredi kartlarıyla yapılmş olan otomatik talimatını içeren ödemelerde komisyon alınmasının, Banka Kartları ve Kredi Kartları Kanunu çerçevesinde 17. maddeye göre aykırı olduğunu savundu.

Editör: TE Bilisim