Van'da yaşayan amca çocukları Milli Koşucular Suat Karabulak ve Davut Karabulak Bursa'da düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Koşusu ve Mustafa Kemal Paşa koşusuna katılmak için otostopla Bursa’ya gitti. Otobüs bileti bulamayan, uçak biletine de parası yetmeyen Milli Koşucular 35 araçla 36 saate gittikleri koşudan 2 madalya ile Van'a döndü.

 

Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Beden Eğitimi 1. sınıf öğrencisi 23 yaşındaki Milli Koşucu Suat Karabulak ve amca çocuğu 19 yaşındaki Milli Koşucu Davut Karabulak 25 Eylül'de Bursa'da düzenlenen 15 Temmuz Şehitleri Koşusu ve Mustafa Kemal Paşa koşusuna katılmaya karar verdi. Otobüs bileti bulamayan amca çocukları, uçak bileti sordu. Uçak biletinin de 600 liraya olması nedeniyle uçakla gitmekten vazgeçti. Amca çocukları kimseden de destek alamayacaklarını anlayınca çok istedikleri koşuya otostopla gitmeye karar verdi.

 

 

OTOSTOP İLE BURSA'YA GİTTİLER

22 Eylül'de Van'dan yola çıkan Milli Koşucular Suat ve Davut, 36 araçla yağmurda, soğukta 36 saatte Bursa'ya ulaştı. Zor koşullar altında Bursa'ya ulaşan amca çocukları başlarından birçok olay geçtiğini anlattı. Tüm zorluklara rağmen koşulara katılmayı başaran Milli Koşucular Suat Karabulak 21 kilometrelik 15 Temmuz Şehitleri Koşusuna, Davut Karabulak ise 23 kilometrelik Mustafa Kemal Paşa koşusuna katıldı. Zor şartlar altında yorgun argın koştukları parkurda Suat 2'incilik kazanırken Davut ise 3'üncü oldu.

 

35 ARAÇ İLE 36 SAAT YOLCULUK

Çok zor şartlar altında Bursa'da ki koşuya katıldığını söyleyen Suat Karabulak, "Yarışmaya katılmayı kafaya koymuştum. Çünkü o parkurda yarışmayı çok istiyordum. Bu nedenle yarışmaya başvuru yaptım. Başvurunun ardından yarış günü yaklaşınca amcam oğlu Davut ile otobüs bileti almaya gittik. Otobüs bileti bulamayınca uçak biletlerinin de çok pahallı olması nedeniyle otostopla gitmeye karar verdik. Yol boyunca 35 araç değiştirdik. Bazen kamyon kasasında, bazen ise otomobilde 36 saat yol gittik. Şehitler koşusuna katılacağımızı söylediğimiz bazı abilerimiz bize kahvaltı ve yemek ısmarladı. Bazıları da çok şaşırdı. Ben buradan onlara tekrar teşekkür ediyorum. Başımızda birçok olay geçti. Birçok anımız oldu. Yarım saat yağmur altında da bekledik. Köpeklerin saldırısına da uğradık. ama en sonunda o koşuya katıldık ve mutluyuz." Dedi.

 

 

OOTOSTOP İLE MADALYA GETİRDİLER

Davut Karabulak ise, başlarından geçen olayları şöyle anlattı:

"Biz koşuya katılmaya karar verdik. Ancak otobüs bileti bulamadık ve uçuk biletleri de çok pahalıydı. Kimsede bize yardımcı olmadı. Amca oğlum Suat ile konuştuk ve koşuya katılmaya karar verdik. 22 Eylül günü çantalarımızı alarak evden çıktık. Uzun, yorucu ve zorlu bir yol olacağını biliyorduk. Ama bu koşuya da katılmak istiyorduk. Yola çıktıktan sonra bazen 1 saat, bazen 10 dakika araçla gittiğimiz oldu. Birçok kez kamyon kasasında yolculuk yaptık. Yağmurda kaldık, köpeklerin saldırısına uğradık ama sonunda başardık. Toplam 35 araçla 36 saat yolculuk yaparak Bursa'ya ulaştık. Bursa'da o yorgunlukla koşuya katıldık. Suat 2'nci ben ise 3'ncü oldum. Toplam 400 sporcu katılıyordu bu koşuya. Biz büyük başarı gösterdiğimize inanıyoruz. Ve 2 madalya ile Van'a döndük. Bu zorlu yolculuğa rağmen çok mutluyuz." Dedi.

 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: ORHAN AŞAN / ÖZEL HABER

 

 

 

 

Editör: TE Bilisim