"Sandıklarda insanlara baskı yapılırsa, hayatta olmayan ya da il dışında olan kişiler adına oy kullanan olursa, sandıklar sayılırken hileye başvurulursa milli irade tecelli etmez. Sandıklarda vatandaşlarımız hür iradesiyle oyunu kullansın, kimse engellemesin, baskı uygulamasın ve oylar adaletli şekilde sayılsın, istediğimiz bu." Dedi.

 

Başbakan Eski Yardımcısı Beşir Atalay, 1 Kasım'da yapılacak seçimlere ilişkin, "Sandıklarda insanlara baskı yapılırsa, hayatta olmayan ya da il dışında olan kişiler adına oy kullanan olursa, sandıklar sayılırken hileye başvurulursa milli irade tecelli etmez" dedi. Atalay, AK Parti İpekyolu İlçe Başkanlığınca düzenlenen programda sandık görevlileri ve müşahitlerle bir araya geldi. Atalay, burada yaptığı konuşmada, seçimin ülke ve millet için hayırlara vesile olmasını dileyerek, seçimle ilgili son hazırlıkları yaptıklarını, kapsamlı, planlı ve disiplinli bir kampanya yürüttüklerini bildirdi. 

 

Atalay, Van'da çok iyi bir atmosferin bulunduğunu, 7 Haziran seçimine göre havanın çok değiştiğini vurgulayarak, şöyle konuştu: "Sandıkların iyi korunması, sandık güvenliğinin sağlanması çok önemli. Bu konuda partimiz Türkiye genelinde, bizde Van'da planlı bir sandık güvenliği çalışması yürütüyoruz. Bütün teşkilatımız seferber oldu. Sandık güvenliğini yürütecek çok özel bir ekip oluşturduk. Şu anda burada da bütün ilçelerimizde iyi bir çalışma yapıldı. Bu çalışmaların özü, her binamızda, binaların her katında ve her odada temsilcilerimiz olacak. Bu sorumlular sizlersiniz. Herkes görev yerinde olacak. Sandıkları çok iyi koruyacağız. Bizim hedefimiz adaletli, hukuka uygun, demokratik kurallar içinde dürüst bir seçim olsun. Sandıklarda vatandaşlarımız hür iradesiyle oyunu kullansın, kimse engellemesin, baskı uygulamasın ve oylar adaletli şekilde sayılsın, istediğimiz bu."

 

"Sandıklarda insanlara baskı yapılırsa, hayatta olmayan ya da il dışında olan kişiler adına oy kullanan olursa, sandıklar sayılırken hileye başvurulursa milli irade tecelli etmez" diyen Atalay, şöyle devam etti: "Kimseye yanlış yaptırmayacaksınız. Binalarda seçim sandıklarının olduğu binaların çevresinde çok iyi güvenlik önlemleri olacak. Bunların hepsiyle görüşüyor ve çalışıyoruz. Güvenlik güçleri binaların hemen dışında bulunacaklar ve oralarda yığılma olmayacak. İl ve ilçe kurulları çok dikkatli çalışıyor. Seçim kurulu başkanları ve heyetleri o gün bina bina dolaşarak bir sorun olup olmadığını kontrol edecekler. Bizler yöneticiler ve adaylar olarak pazar sabahı saat 06.00'dan itibaren binalarda olacağız. Ben sabah erken saatlerden itibaren görev alanımda bulunan binalara giderek görevlileri tek tek kontrol edeceğim."

 

Oy kullanma ve oyların yeniden sayılması sırasında yaşanan en küçük sorunun bile kendilerine iletilmesi konusunda uyarılarda bulunan Atalay, bu yapılan çalışmaların tarihi bir görev olduğunu ve herkesin bu bilinçle hareket etmesi gerektiğini aktardı. Atalay, ildeki bütün güvenlik birimlerinin, kamu görevlilerinin seçimin yolunda gitmesi için elinden geleni yaptığını belirterek, seçimden alacakları başarılı sonuçla ülkenin ve Van'ın kaderini tekrar değiştireceklerini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilisim