Savcılık talimatıyla önceki gün Van Merkezli 6 ilde düzenlenen operasyonlar kapsamında 22 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar ifadeleri alınmak üzerine Van Emniyet Müdürlüğüne getirildi. Gözaltına alınanların sorguları devam ederken, hakkında gözaltına alındığı yönünde iddialar bulunan AK Partinin Van Büyükşehir Belediye Başkan adayı Osman Nuri Gülaçar, iddialara cevap vermek için kameralar karşısına geçti. Önceki gün düzenlenen operasyonun ardından ortadan kaybolan ve kendisinden gün boyu haber alınamayan Gülaçar kendisiyle ilgili iddiaları İl Başkanı Abdullah Aras ile cevapladı. Parti binasında düzenlenen basın toplantısında kendisiyle ilgili gözaltı iddialarına cevap veren Gülaçar, yapılan haberlerin asılsız olduğunu ifade ederek, operasyon kapsamında evinin polisler tarafından arandığını belirtti.  

“EVİMİN ARANMASI MANİDAR”

Hakkında çıkan gözaltına alındı iddialarıyla ilgili kameraların karşısına geçen Osman Nuri Gülaçar, Gerek emniyetten gerekse de savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğinin bilinmesine rağmen sabah 5’te evinin arama yapılmak istenmesinin manidar bir durum olduğunu belirtti.

Gülaçar, “Türkiye kamuoyun şahit olduğu üzere 17 Aralık süreci ile birlikte hükümetimize ve Sayın Başbakanımıza yönelik yıpratma operasyonları başlatılmıştır. Sayın Başbakanımız ve ve Dışişleri Bakanımızın da defaatle ifade ettiği gibi bu operasyonlarla demokratik yöntemlerle deviremedikleri hükümetimizi ve dünya çapında organizasyonları bulunan sivil toplum kuruluşlarının illegal örgütlerle ilişkilendirilerek uluslararası arenada meşruiyetinin uluslararası güç ve çıkar odaklarından değil bizatihi halktan almaktayız.

“HALKIMIZIN İÇERİSİNDEYİZ”

Evinde yapılan aramalarda herhangi bir suç unsuruna rastlanmadığını ifade eden Gülaçar, “14 Ocak tarihinde Van merkezli olarak başlatılan operasyonlarla birlikte eş zamanlı olarak evimde saat 5’te arama yapılmak istenmiştir. Biz adaylığımız süresince her gün toplum içerisinde bulunmaktayız, değerli basınımızın gözü önündeyiz ve halkımızın içindeyiz. Gerek emniyetimizden gerekse de savcılıktan yapılacak herhangi bir davete icabet edebileceğimiz bilinmesine rağmen sabah 5’te evimizde arama yapılmak istenmesi manidar bir durumdur. Buna rağmen evimize aramayan gelen birkaç polis memuru hiçbir suç unsuru bulunmamıştır. Avukatlarımızın Cumhuriyet Başsavcılığına yapmış oldukları görüşmeler neticesinde hakkımızda her hangi bir gözaltı kararının olmadığı teyit edilmiştir.” Dedi.

“SEÇİM SÜRECİNE DENK GELMESİ TESADÜF DEĞİL”

Hakkında çıkan iddiaların asılsız olduğunu ifade eden Gülaçar, “Ancak bu işin medya ayağıyla da şahsımın gözaltına alındığı iftirası ile çirkin bir kampanya başlatılmıştır. Sözde özgürlük havarilerinin yalan haberlere sevindikleri üzüntüyle müşahede ettik. Oysa bizler hiç kimsenin haksız yere mağdur edilmesini tasvip etmeyiz. Şahsımla ilgili daha önce de asılsız suçlamalarda bulunulmuştur. Mağdur edildiğimiz bir davadan tekrar mağdur edilmek istenmekteyiz. Şahsım hakkında bulunan tüm asılsız suçlamalardan aklandığımı daha önce de kamuoyuyla paylaşmıştık. Dost ve düşman bilsin ki çıktığımız bu yolda hiçbir oyun ve iftira bizi yolumuzdan alıkoyamayacaktır. Bu olayın seçim sürecine denk getirilmesi tesadüf değildir, halkımızın göstermiş olduğu teveccühle seçim çalışmalarımız bütün hızıyla devam etmektedir. Bizlere kısa zamanda yoğun destekte bulunan halkımıza şükranlarımı sunuyorum. Halkımız bu oyunların hepsinin boşa çıkaracaktır. Buraya kadar zahmet edip gelen vatandaşlarımıza ve basın mensuplarına teşekkür ediyoruz.” Şeklinde konuştu. 


Önder ALTINAL


Editör: TE Bilisim