ŞEHRİVAN ÖZEL: MERAL YILDIZ-  Bir süre önce Türkiye Ecrin bebeğin parçalanıp ormana atılmasının yasını tutarken, kısa süre önce Van’ın Özalp ilçesinde bir köyde fahri imamlık yapan M.Ş.G.’nin 9 çocuğa istismarda bulunduğu öğrenildi. Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan M.Ş.G. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hemen hemen her gün ülkenin farklı yerlerinden gelen istismar haberleri gündemi ve insanları sarsmaya devam ediyor. Son yıllarda katlanarak artan kan donduran istismarlar, vahşi bebek cinayetleri, kaçırmalar katlanarak devam ediyor. Birkaç yıl öncesine kadar düşünmesi bile ürperten birçok eylem aralıksız bir şekilde sürerken vakaların ardı arkası kesilmiyor. Ortadan kaybolduktan sonra istismar edilen, tecavüze uğrayan çocuk haberleri gelmeye devam ederken bir istismar haberi de Özalp ilçesinden geldi. Daha birkaç gün önce Samsun’un Vezirköprü ilçesinde evinin önünde oyun oynarken kaybolan Ecrin bebek, uzun süren arama çalışmaları sonucu ormanlık alanda parçalanmış halde bulunmasının yankıları sürerken Özalp’te de bir fahri imam tarafından yapılan istismar kan dondurdu. İddiaya göre Özalp’te görev yapan fahri köy imamı ilk ve ortaokul öğrencisi 9 öğrenciye cinsel istismarda bulundu. İstismar olayı öğrencilerin rehber öğretmeni ile konuşması sonrası ortaya çıktı. Hemen güvenlik güçlerine bildirilen olay sonrasında istismarcı imam gözaltına alınıp tutuklandı.

9 ÇOCUĞUN İSTİSMARA UĞRADIĞI İDDİASI

Olay Van’ın Özalp İlçesine bağlı Dönerdere mahallesinde meydana geldi. İddiaya göre, köy okulundaki öğretmenler öğrencilerle anket çalışması yaptı. Anket çalışması sonucunda bazı öğrencilerin ruh durumunun iyi olmadığını anlayan rehberlik öğretmeni çocuklarla tek tek görüşerek sıkıntılarının ne olduğu konusunda bilgi aldı. Öğretmenin öğrencilerle yaptığı görüşmeler sonucunda, köydeki ilk ve ortaokul öğrencilerinden 9’unun fahri köy imamı M.Ş.G. tarafından istismara maruz kaldığı ortaya çıktı.

İSTİSMARCI TUTUKLANDI

Vahim olayı öğrenen okulun öğretmenleri konuyu kolluk güçlerine bildirdi. Cumhuriyet Başsavcılığınca hakkında kamu davası açılan fahri imam M.Ş.G. kolluk güçlerince gözaltına alındı. İddiaya konu olan çocuklar ise Van Emniyet Müdürlüğü Çocuk İzleme Merkezinde (ÇİM) avukatlar ve psikologlar eşliğinde ifadelerine başvuruldu. Çocukların ifadeleri alındıktan sonra gözaltına alınan M.Ş.G. çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

YAKA-KOOP OLAYIN TAKİPÇİSİ OLACAK

Yaşanan çirkin olayı sonrası açıklamalarda bulunan Yaka-Koop aktivisti Gülmay Gümüşhan, uzun yıllardır kadın cinayetleri, çocuk yaşta evlilikler ve çocuk istismarı gibi konuları yakından takip ettiklerini belirtti. Gümüşhan, “İstismar olayları çok arttı son zamanlarda. İstismarda bulunan kişiler en ağır şekilde cezalandırılmalı. Caydırıcı cezalar verilmeli. Çünkü o şahıs küçük bir ceza alıp sonra dışarı çıktığında aynı suçu işlemeye meyillidir. Bu yüzden ağır cezalarla ömür boyu hapis cezaları verilmeli. Bizler kooperatif olarak yıllardır bu olayları hep takip ettik, takip etmeye de devam edeceğiz. Özellikle yargılama aşamasında davaya müdahil olup, yakından takip edeceğiz yaşanan bu olayı. Yaşanan bu olayı da kınıyoruz.” Şeklinde konuştu.

TÜRKİYE ECRİN BEBEĞİN DRAMI İLE SARSILMIŞTI

Samsun'un Vezirköprü ilçesine bağlı Alancık Mahallesi'nin yaklaşık 6 kilometre uzağında ormanlık alandaki dere yatağında 3 gün önce orman işçilerince Ecrin bebeğe ait ayakkabı ve giysi parçası ile kafatası ve kemik parçaları bulunmasının ardından tüyler ürperten detaylar ortaya çıkmıştı. Kaybolduktan 21 gün sonra dün ayakkabı ve kıyafefleri bulunan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz soruşturmasını yürüten Vezirköprü Cumhuriyet Savcısı Kadir Çakmak, açıklamalarda bulundu. Orman muhafaza memurlarının bir adet çocuk ayakkabısı bulması üzerine kendilerine ihbarda bulunduklarını belirten Çakmak, “Jandarma ekipleri de bizimle arama tarama faaliyetlerine katıldı. Arama yaparken ayakkabının bulunduğu noktanın etrafındaki dere yatağında elbise parçaları bulduk. Dağınık elbise parçaları takip edildi, aşağı noktadaki dere yatağında kemikler bulundu. Yüz metreye yayılmış vaziyette küçük bir çocuğa ait olduğunun tahmin ettiğimiz kafatası kemiği, kaburga kemiği, kaval kemiği gibi ufak parçalı kemikler bulundu. Vücut bütün halde değil. Şu anda Ecrin’e ait olup olmadığını da bilmiyoruz. Yaş ve kıyafet durumun uyumlu ancak kesinliğe ulaştırmak için ilgili dairelerden kriminal raporlarını alıp incelemelerimizi tamamlayacağız” dedi.

ECRİN KURNAZ NASIL KAYBOLMUŞTU?

Vezirköprü’nün Alancık Mahallesi’ndeki evlerinin önünde oynarken 7 Mayıs’ta öğle saatlerinde kaybolan 1,5 yaşındaki Ecrin Kurnaz’ı aile üyeleri ile mahalle sakinleri aramış, sonuç alınamayınca olay jandarmaya bildirilmişti. Jandarma, AFAD ekipleri ve vatandaşların katılımıyla küçük kız aranmış ancak bir ize ulaşılamamıştı.

Editör: TE Bilisim