Van'ın Özalp ilçesinde, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce hazine arazilerinin kiralanması konusunda 57 mahalle muhtarına konferans verildi.

 

Özalp Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen konferansta konuşan Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Milli Emlak Müdür Yardımcısı Hakan Özbay, devlete ait hazine arazilerinin tarımsal olarak kiralanması ve akabinde yükümlülüklerini yerine getiren çiftçilere doğrudan bu arazilerin satılmasının amaçlandığını belirtti.

 

 

Hazine arazilerinin çiftçilere doğrudan kiralanacağını ve herhangi bir teminat alınmayacağını kaydeden Özbay, şöyle konuştu:

"Yapılan sözleşme 10 yıl devam edecek. 10 yılda sözleşmesini kanunlara uygun devam ettiren çiftçilerimize doğrudan bu hazine arazilerin satışı yapılacak. Kiracılardan 10 yıllık kiralama bedelinin sadece yarısı alınacak. Kiralanan bu araziler yeter ki tarımsal alanda kullanılsın, ödeme şeklini ve tarihlerini çiftçilerimiz belirlesin.

 

 

Devletimiz bu kolaylığı da sunuyor. Yapılan bu ödemelerde hiçbir şekilde faiz alınmayacak. Mahalle muhtarlarına hazine arazilerin kiralanması ve koşulları hakkında bilgilendirme konferansı düzenledik. Cumhurbaşkanlığı programı çerçevesinde bu konferanslarımız 100 gün devam edecek. Batıda bu çalışmaya çok ilgi gösterildi. Doğuda da bu ilginin artacağına inanıyorum."

Konferans, soruların cevaplandırılmasının ardından sona erdi.

 

Editör: TE Bilisim