Van'da engellilere eğitim veren özel eğitim kurumu öğretmenleri, öğrencilerini ikinci bir anne ve baba şefkatiyle kucaklıyor.

 

 Van Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde görevli öğretmenler kendilerine emanet edilen öğrencilerine gün boyunca atölyelerde el becerisi kazandırıyor, zihinsel gelişimleri için projeler üretiyor, okuma yazma öğretip, yemek yediriyor. 

 

Kurum Müdürü Evin Şen, yaptığı açıklamada, özel eğitim öğretmenliğinin, normal öğretmenliğe göre çok daha farklı olduğunu söyledi. Şen, "Özel eğitim öğrencilerine anne ve babaları gibi ilgilenmemiz gerekiyor çünkü çocuklar ciddi anlamda ilgiye ihtiyaç duyuyorlar. Bu anlamda öğrencilerimize sevgi, şefkat bire bir ilgi göstermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizi bir an önce topluma kazandırıp hayata ayak uydurmalarını sağlamak istiyoruz." dedi.

 

ŞEFKATLE YAKLAŞIYORLAR

Özel eğitim öğretmeni Veysel Balıkçı ise meslekte 36, özel eğitim öğretmenliğinde 28 yılı doldurduğunu ifade etti. "Özel eğitim öğretmenliğine, özel eğitim öğrencilerini gördükten sonra 'birilerinin bu çocukları kucaklaması' gerektiği düşüncesiyle kendimi adadım." diyen Balıkçı, şöyle konuştu: "Bu işten hiç yılmadım onları kendi parçamız gibi gördüm. Bu öğrenciler asla bu toplumun kamburu değiller. Bunlar hem bizim hem de toplumun bir parçasıdır. Bu yüzden herkesin bunu benimsemesi ve kabul etmesi gerekir. Engellilere, engeli oluşturan biz normal bireyleriz. Bu yüzden bende onların bu engellerini bir nebze kaldırabilmek için onları kendi evlatlarım gibi gördüm. Öğrencilerim beni hep sevdi. Bende onları sevdim.

 

"EN BÜYÜK ENGEL SEVGİSİZLİK"

Yaklaşık 15 yıldır özel eğitim öğretmenliği yapan Esra Keskin de engelli bireylerden önce ailelerinin eğitilmesi gerektiğine dikkati çekti. Öğrencilere daha çok bireysel eğitim verdiklerini anlatan Keskin, "Bir bakıma öğrencilerimize eğitimi sıfırdan başlatıyoruz. 'En büyük engel sevgisizliktir' isimli bir sloganımız var. Öğrencilerimiz sevgiyle ilgiyle bir yere geliyor. Eğitimdeki en büyük destekçimiz, onlara olan sevgimiz olabilir. Ne kadar sevgiyle yaklaşırsanız, onların eğitiminde kadar yol alırız." dedi. 

Editör: TE Bilisim