Van’daki ekonomik sıkıntıları birebir yaşayan ve aynı zamanda çözüm yolları için projeler üreterek hayata geçiren Ak Parti Van Milletvekili A. Adayı Maşallah Gözel, Van’da özel üniversite kurulmasının mümkün olduğunu söyledi.

 

Seçim çalışmalarına devam eden Ak Parti Van Milletvekili A. Adayı Maşallah Gözel önemli bir projesini daha açıkladı. Gözel, “Gerek yurt içi gerek ise yurt dışı olsun Van göç alan bir şehir bunun için özel üniversite hem Van’ın ekonomisine hem de eğitim kalitesine büyük katkı sağlayacaktır.” Dedi. Bu konuda STK’ların desteğinin çok önemli olduğunu belirten Gözel, “Van’da yaşayan büyük âlimlerden Üstat Bediüzaman hazretlerinin memleketin en büyük düşmanı Cehalet, Zaruret, İhtilaf olduğunu ifade ediyor. Bunun çözüm yollarının ise Sanat, Marifet ve İttifaktan geçtiğini beyan etmiştir bizlerde bu şuurla Van'da açacağımız yeni özel üniversitede Van’ı ve Doğuyu Eğitime iktisada ve iktifaka hizmet edeceğimize inanıyorum.” İfadelerini kullandı.

 

“GERÇEKLEŞTİREBİLİRİZ”

Gözel, Van’daki dinamiklerle, STK’larla el birliği yapıldığı taktirde bu projenin gerçekleşebileceğine dikkat çekerek, “Kurulacak bu özel Üniversite Van’a her bakımdan olumlu katkı sağlayacak. kurulacak olan bu özel Üniversite, Irak, İran, Suriye, Nahçivan, Azerbaycan ve diğer komşu ülkelerin öğrenci eğitim merkezi olacaktır bu şekilde memleketin Sanatına Marifetine Ve İttifakına hizmet edecektir. Ümitliyiz, inanıyoruz ve gerçekleştireceğiz. Bu birlikteliğe ve hedefe ulaşmamız çokta uzak değil.” Şeklinde konuştu

Editör: TE Bilisim