VASKİ Genel Müdürlüğü, özel vakumlu ve kameralı araç sayesinde sağanak yağışın getirdiği kumların tıkadığı mazgalları rahatlıkla temizliyor.

 

Mazgallardaki çöpleri ve malzemeleri temizleyen ve kanallardaki tıkanıklıkları gideren araç, yeraltındaki hiçbir boruya ve altyapıya zarar vermeden kazısız bir şekilde boru içerisindeki teresubatı vakumlayarak boşaltıyor. Van Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Ali Tekataş vakumlu kameralı aracı çalışma yerinde izledi.

 

Vakumlu aracın, iş makinelerinin verdiği hasarları minimuma indirdiğini belirten VASKİ Genel Müdürü Ali Tekataş, kazısız ve hiç bir hasar meydana gelmeden kötü hava koşullarında bile bu araç sayesinde vatandaşa hizmet etmeye devam edebileceklerini söyledi. Tıkalı mazgal ve kanal açma çalışmalarında kolaylık sağlayan vakumlu araçla istenildiği takdirde kameralı izleme yapılabileceğini söyleyen Tekataş, “Tıkanıklığa neden olan malzemeye basınçlı hava vererek gevşetme özelliğine de sahip olan bu araç, kanalizasyon sistemindeki tıkanıklıklara anında müdahale edilebilecek. Yerin altına yüksek basınçla hava gönderip teresubatı yumuşatarak rahat çalışma sağlamaktadır. Aynı zamanda, içinde bulunan su jeti sayesinde basınçlı suyla çamur yumuşatılıp temizleniyor” Dedi.

 

“Kanalizasyon giderlerinde istenilmeyen görüntüler var” diyen Tekataş, “Kanalizasyon kapağı ya da mazgal kapakları açılarak içerisine katı büyük cisimler atılmış. Kanalizasyon tıkanmalarına sebep olan trafik şerit dubasından tutun beton parçaları ve büyük kaya parçaları görüntülendi. Bunların doğal yollarla içine girmesi mümkün değil kapakların açılıp içine bilinçli bir şekilde atılması söz konusudur. Bu olumsuzlukları yine bilinçli vatandaşımız ve ekibimizle birlikte çözeceğiz.'' şeklinde konuştu.

 

Tekataş yer altı yapım ekibiyle birlikte hatıra fotoğrafı çektirip, vatandaşlarla bir süre sohbet ettik sonra ayrıldı.

Editör: TE Bilisim