TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Üyeleri Van-Urmiye arasında başlayacak olan uçak seferlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda konuşan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özgökçe, “Her yıl İstanbul’da yapılan ve bu yıl 28-31 ocak tarihleri arasında yapılacak olan uluslararası turizm fuarında (emıtt) Van’ın tanıtımı ile birlikte Van-İran arasında ki uçak destinasyonumuzu da yerli ve yabancı seyahat acentalarına tanıtmayı amaçlıyoruz.” Dedi.

 

Türkiye Seyahat Acentalar Birliği (TÜRSAB) Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Üyeleri Pazartesi günü başlayacak olan Van-Urmiye uçak seferlerine ilişkin basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu Başkanı Özgökçe, Van’ın bölgede çok güçlü bir destinasyona sahip olduğunu ve yılda bir milyona aşkın misafir ağırladığına dikkat çekerek, “Amacımız ilk defa yurtdışı uçuşlarını Van da gerçekleştirmektir. Sınır komşumuz olan İran hükümetine uygulanan ambargonun kaldırılması ile birlikte büyük bir ticaret ve Turizm potansiyeline sahip olan ilimiz bu büyük pastadan en büyük payı almak amacındadır. İran’da iki acenta ve Van ilimizde faaliyet gösteren FLYONE Turizm seyahat acentamız aralarında bir sözleşme imzalamıştır.” Şeklinde konuştu.  

 

ÖZGÖKÇE: CHARTER SEFERLER YAPILACAKTIR

Sözleşme gereği Urmiye-Van arasında Pazartesi, Perşembe ve Cumartesi günleri seferlerin düzenleneceğini kaydeden Özgökçe, “POUYA İran Havayolu şirketine ait bir uçakla Charter seferler yapılacaktır. Bu uçağın kapasitesi 40 kişiliktir. Bu uçak seferleri yakını daha da yakınlaştıracak ve Van her geçen gün artan Turizm potansiyeline yeni bir Destinasyonu eklemiş olacak. Bu haftada 3 gün olan uçak seferlerini deneme amaçlı bir ay olarak yapacağız. Bu Destinasyon sadece İran’dan Van’a İranlı turistleri taşımayacak aynı zamanda yurtiçi ve yurtdışından İran’a gidecek olan turistler daha rahat daha kolay bir şekilde Van’a gelecekler ve bu Destinasyona katkı sağlayacaklar. Bununla beraber Van’da konaklama gün sayısı artacak Van Turizmine ve Van ekonomisine katkı sağlayacak.” Dedi.

 

“SEYAHAT ACENTALARINA TANITMAYI AMAÇLIYORUZ”

TÜRSAB Doğu Anadolu Bölgesel Yürütme Kurulu olarak destinasyona katkıda bulunacaklarını belirten Özgökçe, “Her yıl İstanbul’da yapılan ve bu yıl 28-31 ocak tarihleri arasında yapılacak olan uluslararası turizm fuarında (emıtt) Van’ın tanıtımı ile birlikte Van-İran arasında ki uçak destinasyonumuzu da yerli ve yabancı seyahat acentalarına tanıtmayı amaçlıyoruz. bu olumlu havanın bölgemizde kalıcı olmasını diliyor, Van’ımıza hayırlı olmasını arzuluyoruz.” Diye belirtti. 


ŞEHRİVAN GÜNCEL: MERAL YILDIZ

Editör: TE Bilisim