Van Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı toplantı salonunda başlayan Büyükşehir Belediyesi Ağustos Ayı Mutat toplantısına katılan Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, yapılan Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını değerlendirdi. Başta 3 Cumhurbaşkanı adaylarını tebrik eden Özegökçe oy kullanan veya kullanmayan tüm seçmenlere de teşekkür etti. “Türkiye’de ilk defa millet kendi başkanını seçti. Netice olarak da Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye genelinde yüzde 52 oy alarak Cumhurbaşkanı seçilmiştir. Türkiye’de bundan sonraki süreçte artık uzlaşma kültürü hakim olacak. İnanıyoruz ki Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayip Erdoğan 12 yıllık Başbakanlığı döneminde nasıl büyük zaferlere imza atıldıysa, Türkiye’ye tüm mazlum devletlere nasıl büyük hizmetler yapıldıysa, bundan sonrada milleti ile beraber güçlü ve emin adımlarla inşallah hedefine doğru yürüyecektir. Büyük Türkiye hayaline doğru, gücüne güç katmak için edim adımlarla yoluna devam edecektir” ifadelerini kullandı.

ÖZGÖKÇE DENİZ FIRAT’I ANDI

Kuzey Irak’ta meydana gelen çatışmalar sonucu hayatını kaybeden Vanlı Gazeteci Deniz Fırat’a Allah’tan rahmet, ailesine başsağlığı dilerken, gerçekleştirilen saldırıyı da kınadıklarını belirten Özgökçe şöyle devam etti: “Görevlerini yerine getiren kişilere her kimden ve ne şekilde gelirse gelsin yapılan saldırıları kınıyorum. Bu saldırılara maruz kalan bir gazeteci de olabilir, seçilmiş bir belediye başkanı ya da bir milletvekili de olabilir. Bu tür çirkin saldırılar her kimden ve ne şekilde yapılmışsa yapılsın bunu kabul etmemiz mümkün değildir. Biz her türlü saldırıları nefretle kınıyoruz” dedi.

ÖZGÖKÇE: BAŞKANLAR YOĞUN BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR

Büyükşehir Belediye Meclisi gündem maddelerinin, toplantının yapılacağı günden çok kısa bir süre önce belediye meclis üyelerine bildirildiğinin altını da çizen Başkan Özgökçe, gündem maddelerini şifahi önergelerde sağlıklı bir şekilde değerlendirmeleri için mutlaka meclis üyelerine ulaştırılması gerektiğini vurguladı. Özgökçe, “Belediye başkanları çok yoğun bir şekilde çalışıyor. Kararın haftalar öncesinde alınıp talep edilmesine rağmen toplantıdan birkaç saat öncesinde elimize ulaştı. Alınan karar zamanında elimize ulaşması halinde ilgili birimlere talimat vererek konu ile ilgili daha sağlıklı bir çalışma yapacağız. Eğer dosyalar saklanırsa yarın öbür gün yaşanacak sıkıntıların hepimizi bağlar. Alınan kararların ilgili belediyelere internet ortamında iletilirse biz de kararlarımızı ona göre alırız. Gündem maddelerini bilerek ya da bilmeden gizlenmesi veya meclis üyelerine geç bildirilmesinin kimseye faydasının olmayacak. Aksine gündem maddeleri ne kadar erken meclis üyelerinin eline geçerse, şüphesiz alınacak kararlar da o kadar sağlıklı olur” ifadelerini kullandı.

“BENİMSENECEK BİR DAVRANIŞ DEĞİL”

Yerel halkın Tuşba Belediye Başkanlığı’na yapılacak olan her türlü talepleri yazılı olarak aldıklarını da hatırlatan Özgökçe, “Resmi kurumlarda sözlü beyanatların bir geçerliliği bulunmuyor. Sadece yapılan yazılı beyanatları dikkate alınıyor. Bu yüzden yapılacak olan her türlü sözlü beyanatların hiçbir gerçekliliği olmayacak.” Dedi. Büyükşehir Belediye Meclisi Divanı ise, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’nin, iyi dileklerine tamamen katıldıklarını belirterek, yapılan saldırıları tasvip etmediklerini bu tür olayları gerçekleştirenleri nefretle kınadıklarını kaydettiler. Halkın iradesi ile seçilenlerin bu tür olaylara maruz kalmasının benimsenecek bir davranış olmadığının altını çizen başkanlık divanı, “Bu tür saldırılar sadece bir belediye başkanı veya milletvekiline değil, Türkiye'nin demokrasisine, hayatına, yaşam tarzına, tüm seçilmişlere ve siyasi partilerine yapılmış olarak algılıyoruz” dediler.

Editör: TE Bilisim