1 Kasım seçileri ekseninde Gürpınar'da esnaf ziyaretinde bulunan HDP Van Milletvekili Bedia Özgökçe Ertan esnaf ziyaretinde bulunduktan sonra kadınlarla bir araya gelerek sorunlarını dinledi. Basına bir de demeç veren Ertan, barış ve kardeşliğin kazanacağını söyledi.

 

Seçim çalışmalarına Gürpınar'da devam eden HDP Van Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan, esnaf ziyaretinde bulundu. Gürpınar Merkez ve Hoşap'taki esnaf ziyaretine Milletvekili adayı Bedia Özgökçe Ertan, Gürpınar Belediyesi Eş Başkanları Zeki Yıldız ve Yıldız Çetin, DBP Gürpınar İlçe Eş Başkanları Metin Öner ve Şevda Tanış, HDP Gürpınar İlçe Eş Başkanı Canan Gündoğdu, belediye meclis üyeleri, partililer ve muhtarlar katıldı.

Esnaf ziyaretinde kendi partilerinin el broşürlerini dağıtan Ertan'ın esnaf ile sıcak sohbeti dikkat çekti. Ertan'ı ilgi ile karşılayan esnaf ise, "nasıl ki 7 Haziran seçimlerinde oyumuzu kendi partimize verdiysek, bu seçimlerde de yine oyumuzu kendi partimize, barışa vereceğiz" ifadelerini kullanmaları dikkatlerden kaçmadı.

 

ÖZGÖKÇE: YENİDEN SEÇİM ÇALIŞMALARI YÜRÜTÜYORUZ

Esnaf ziyareti esnasında basın emekçilerine kısa bir açıklamada bulunan Özgökçe, 7 Haziran'da bir seçimin yapıldığını, yapılan bu seçim ile halkların kendi iradelerini beyan ettiklerini, ancak siyasal iktidarın bunun beğenmemesi sonucunda, halkların da iradesini tanımayarak yeniden bir seçime gidildiğini hatırlatarak, "bu gün bir seçim çalışması yürütüyoruz. Bu gün içinde bulunduğumuz koşullar 7 Haziran seçimleri öncesinin koşullarından çık daha farklı. Bu seçim bu güne kadar gerçekleşen hiç bir seçime benzemiyor. Bu seçimleri bir savaş içersinde geçiriyoruz. Her gün savaş, her gün katliam, her gün gözyaşlarına tanıklık ediyoruz. Biz HDP olarak seçim çalışmamızı barış yürüyüşü şeklinde sürdürüyoruz. Biz barış yürüyüşümüzü sürdürdükçe daha fazla baskı, daha fazla gözaltı, daha fazla engellemelerle karşı karşıya kalacağız" dedi. Kendilerinin halka gitmesinin de bu temelde olduğunu da kaydeden Ertan, halkın da barış ve kardeşlik istediğine tanıklık ettiklerini ve ayrıca bunu hissettiklerini söyledi. Halkın sarayın başlattığı savaşı tasvip etmediğini de söyleyen Ertan, "halklar bu sürece inandıkları gibi en iyi şekilde cevap verecektir" dedi. Yapılan esnaf ziyaretinin ardından Ertan ve beraberindeki kadınlar, Hoşaplı kadınlarla bir araya geldi. 

Editör: TE Bilisim