Başkan Özgökçe, beraberinde bulunan Tuşba Belediye Meclis Üyeleri Veysi Ebiri, Yaşar Elgün, Arif Oflas, Salih Bakan ve Süleyman Can ile Belediye İmar Müdürü Ersin Gümüş ile birlikte bayram arifesinde Yüzüncü Yıl Araştırma Hastanesine giderek, tedavi gördüğü için Kurban Bayramı’nı evlerinden ve ailelerinden uzakta geçirecek olan çocukları ziyaret etti. Çocuklara moral vermek amacıyla ziyarette bulunan Başkan Özgökçe, bir de çocuklara bayram hediyesi olarak ayakkabı, bayramlık giysileri ile bayram tatlısı ve oyuncaklar hediye etti, uzun süren tedavileri süresince kendileri ve ailelerinin okumaları için Bediüzzaman Said Nursi’nin “Hastalar Risalesi”ni hediye etti. Bütün hasta odalarını tek tek gezerek çocuklar ve refakatçileri ile sohbet eden Başkan Özgökçe, Kurban Bayram’ın ve bu yılki Hacı Ekber olan tüm hacıların şu an arafatta Vakfede olduklarını ve tüm hacılarr ile islam aleminde şu an yapılan tüm duaların bu çocuklarımız için hayırlara vesile olmasını ve herkese umut sevgi ve sağlık getirmesini diledi. Çocukları ve ailelerini de dinleyen Başkan Özgökçe, Suriyeli olan 4 yaşındaki Miran Azizi ile özel olarak ilgilendi.

Başkan Özgökçe, “Çocuklarımıza moral vermek istedik. Lösemili çocuklarımıza öncelikle Cenab-ı Mevla’dan acil şifalar ihsan etmesini diliyorum. Her şeyde olduğu gibi bu da Cenab’ı Mevla’nın bir takdiridir. Erken tanı ve modern tıbbın tedavilerinin başarı sağlayan ve sonuç alınan bir hastalıktır. Hem devlet olarak, hem millet olarak, hem de yerel yöneticiler olarak bu çocuklarımıza sahip çıkmaya çalışmak bizim asli görevlerimizden bir tanesidir. Hem insani, hem vicdani, hem ahlaki ve toplumsal sorumluluk olarak bunu yapmak zorundayız” ifadelerini kullandı. Bazı hastalıkların tedavisinde kan ve kan ürünlerine sık ihtiyaç duyulur. Lösemi de bunlardan biridir. Üç yıl süren zorlu tedavi boyunca bazı dönemlerde hemen hemen her gün eritrosit, plazma ve trombosit gibi kan ürünlerine ihtiyaç olur. Başka şehirden gelen tedavi olduğu yerde hiçbir yakını olmayan hastalar için kan bağışçısı bulmak en az hastalıkla mücadele etmek kadar zordur. Kanı ve kan ürünlerini hazır olarak bir yerden alamayız. Kanı sadece ve sadece gönüllü bir bağışçıdan temin edebiliriz. Bağışlanan her kan bir can ve yeni bir hayat demektir. Tüm insanlardan kan bağışında bulunmalarını da öneren Başkan Özgökçe ayrıca LÖSEV (www.losev.org.tr)’e de bağışların yapılmasını hatırlattı.

Tıbbın tüm branşlarının yer alacağı LÖSEV KENTİ projesine de dikkat çeken Başkan Özgökçe, multidisipliner yaklaşımlarla ONKOLOJİ SERVİSLERİNDE %50’si Çocuk (Lösemi-Kanser) %50’si Erişkin (Lösemi-Kanser) hastalara hizmet verileceği, Bu Hastanede, organ ve kemik iliği nakil klinikleri, acil ve yoğun bakım servisleri, ameliyathaneleri, radyoloji ve radyoterapi üniteleri ve evinizin rahatlığında yataklı servisleri ile modern tıbbın tüm olanakları sağlanmıştır. Bunun yanı sıra kişiye özel tedavi yöntemleri, genetik ve kanser araştırma kök hücre laboratuvarları ve kemik iliği bankası ile alanında dünya lideri olması hedeflenmiştir. Hastaneye ek olarak, LÖSEV Onkoloji Kenti’nde 80 odalı bir Hastane Oteli ile Eğitim Kompleksi planlanmış olup tedavi başarısını %100’lere çıkartabilmek için her şey düşünülmüştür. Dünyanın en yüksek ve hijyenik teknolojileri ile LÖSEV KENTİ’nin yapımına Şubat 2013’te başlanmış olduğunu ve ülkemizin ilk Doğa Dostu Hastanesi 2014 yılı içerisinde hizmete girecektir. Bu Büyük Projede Herkesin LÖSEV’e destek olması gerektiğini vurguladı.

Editör: TE Bilisim