Cuma günleri 08.30 ile 11.45 saatleri arasında düzenlenen ‘Halk Günü’ toplantısına sadece Tuşbalılar değil Van genelinde vatandaşlar da yoğun ilgi gösteriyor. Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe’nin birim müdürleri ve belediye meclis üyeleri ile birlikte katıldığı toplantıda halkın tüm sorunlarını, önerileri ve taleplerini alıyor, hemen toplantı sonrası mahalle ziyaretlerine devam ediyor. Bu hafta da Cuma Namazını Yüzüncü Yıl Üniversitesi Camii’nde kılam Özgökçe, üniversitedeki meslektaşları ve öğrenciler ile idari personelleriyle görüştü.

“ERMENEK’TEKİ İNSANLARI EN İYİ VANLILAR ANLAR”

Halk Günü toplantısında Karaman ili Ermenek İlçesi’nde bulunan maden ocağında yaşanan göçükte mahsur kalan 18 madenci ile ilgili duyduğu üzüntüyü dile getiren Özgökçe, “Bizleri en çok üzen Karaman Ermenek’te yaşanan elim olaydır. Kurtarılmayı bekleyen kardeşlerimize bu mübarek Cuma günün de dualarımızla destek olalım. Rabbim kimseyi zor durumda ve gümansız bırakmasın. Rabbim inşallah hiç bir kulunu böyle bir zor durumda ve böyle bir afet ortamında bırakmaz. Biz deprem gibi ciddi bir afet yaşayan Vanlılar olarak şu an mahsur kalanların halini en iyi anlıyoruz. Rabbimiz inşallah onlara bir kurtuluş nasip eder” dedi.

ÖZGÖKÇE: KESİNLİKLE PERSONEL ALIMIMIZ YOKTUR

Düzenledikleri Halk Günü toplantılarında karşılaştıkları en büyük sorunu iş talepleri olduğunu vurgulayan Başkan Özgökçe, “Birçok kardeşimizin talepleri iştir. Fakat ben her toplantıda söylüyorum keşke böyle bir imkanımız olsaydı. İl Özel İdaresi’nden bize yeterli sayıda personel verildi. Verilmeseydi biz de Tuşba’da ikamet eden, genç, dinamik, liyakatlı, bilgili insanlarımızı işe alırdık. İhtiyaç durumunda Tuşba Belediyesi web sitesinde (www.tusba.bel.tr)’ ilan edeceğiz” ifadelerini kullandı.

“BELEDİYENİN TEK BİR KURUŞUNU HAKSIZ YERE HARCAMAYIZ”

Halkın parası olan belediye bütçesinden bir tek kuruşu haksız yere harcamayacaklarını vurgulayan Özgökçe, Tuşba’nın bütün mahallelerini örnek olacak şekilde parke ve kilit taşı döşeyeceklerini kaydetti. Özgökçe, “Bu güne kadar çamurda yürüyen ve tabiri caizse çamurda çizme ile dolaşan insanlarımız, şimdi yapımına başladığımız kilit taşı ve asfalt ile kaplı yollarda, standartları yükseltilmiş sokaklarda ve ayaklarına çamur ve toz bulaşmadan yürüyeceklerdir” şeklinde konuştu.

ÖZGÖKÇE: VATANDAŞIN HAKKINI YEDİRMEYİZ!

Çitören Mahalle Muhtarı Mustafa Abalı’nın mahallelerinde başlatılan kilit taşı çalışmalarına bir kaç gün verilen aranın sebebini sorulması üzerine Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, müteahhitlerle yaptıkları sözleşmeden kilit taşlarının paletli geleceğini, yani sarılı paket halinde geleceğini kaydederek, “Sözleşmemizde kilit taşı paletli ve sarılı gelecek. Alt zemin hazırlandıktan sonra taşların uygulanmasına geçilecek. Firma taşları kamyonda dökmüş. Kamyonda döktüğü zaman taşlar kırılır ve yollar işgal edilerek ulaşım engellendiği gibi rahatsız edici bir görüntü oluşturmaktadır. Bunu kabul etmiyoruz. Mahallelerimizde sözleşmelerimiz gereği ve sağlıklı, güzel işler yapılsın diye durdurduk. Biz her taşın hesabını soruyoruz. Bir taşta bir çizik varsa, defoluysa kabul etmiyoruz, söktürüyoruz. Biz köylerimize kalıcı bir iş yapmak istiyoruz. Biz en sağlam işi yaptırmak, en sağlam taşı getirmek için durdurduk. Biz sağlam iş yapmamız için sizin gibi duyarlı muhtarlarımızın desteklerine ihtiyacımız var. Biz tekrar tekrar aynı işi yapmamak için temiz bir iş ortaya koymak için arkadaşlarımızı seferber etmişiz. Bundan herkesin bilgisi olsun. Eğer sözleşmede belirttiğimiz gibi iş yapmıyorsa o müteahhittin işine son veririz. Beytülmali ve vatandaşın hakkını kimseye yedirtmeyiz, bu bir vebaldir. Heba edilecek bir kuruşumuz yoktur. Şuan alt yapı problemi olmayan mahallelerimizden başladık. Allah’ın izni ile tüm mahallelerimizin 2015 yılında mahalle içi kilit taş ve asfalt sorunlarını bitireceğiz. Tuşba’da tüm ilkleri geceli gündüzlü çalışarak yapacağız, Allah’ın izni ile tüm Tuşba’nın mahallelerinde bir ilk olan kilit taşlarını hızlandırıyoruz. Biz bu insanlarımıza en güzel hizmeti götürmek zorundayız. Bizim insanlarımız en güzeline layıktır ve biz bu yıllardır yapılamayan ve çok gecikmiş hizmetleri bir an evvel yapma gayretindeyiz.” ifadelerini kullandı.

Özgökçe, vatandaşların Park ve Bahçeler, İmar ve Fen işleri gibi sorunlarını alırken, birim müdürleri ise vatandaşların soruları cevapladı. Yüzüncü Yıl Üniversitesinde Rektör Prof. Dr. Peyami Battal’ı makamında ziyaret eden Başkan Özgökçe, doçentliğe yükselen Tekin Şahan, Muttalip Gündoğdu, Sedat Yayla, Şükrü Mollavelioğlu, Elvan Ocak ve Gökhan Oto’yu makamlarında ziyaret etti. Akademik hayatta bu unvanı kazanan meslektaşlarını tebrik eden Özgökçe, Van’ı ve Vanlılara vefa borcu olarak en az 5 yıl daha burada hizmet etmeleri ve başta yerel yönetimlere ve diğer her kademede meslekleri gereği proje ve desteği vermelerini istedi. Özgökçe, “Bizler Anadolu’nun en güvenli yeri olan Van’a öğrencilerin gelmeleri ve gelen öğrencilerin en güzel bir ortamda yaşayabilmeleri için ellerinden geleni yaptık” (ŞEHRİVAN)

Editör: TE Bilisim