Su ve Kanalizasyon İdaresi (VASKİ) Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu ve Daire Başkanları ilçe gezilerine devam ediyor.

 

Daha önce bir çok ilçeye ziyaretlerini devam ettiren VASKİ ekibi bu kez de Başkale'de incelemede bulunarak, Başkale Belediyesi Eş Başkanları İhsan Güler ve Aynur Tarhan' la bir araya geldi. Yapılan ziyaret sonrası mahallelerde yapılan incelemelere Başkale Eş Başkanı İhsan Güler, VASKİ Genel Müdürü Mehmet Özköseoğlu, Genel Müdür Yardımcısı Nevzat Atabay, VASKİ Daire Başkanları eşlik etti. VASKİ ekibi ilk olarak Başkale şubesi VASKİ hizmet binasını ziyaret etti. Genel müdür Özköseoğlu burada VASKİ çalışanlarından Başkale'ye ilişkin sorunları dinledi. Su tahsilatında sıkıntı yaşadıklarını dile getiren çalışanlar, Mehmet Özköseoğlu;  bankalarla anlaşmaların bitme aşamasında olduğunu, vatandaşların daha rahat hızlı bir şekilde su tahsilatlarını yapabilmek için ödeme noktalarını güçlendirdiklerini belirtti.

 

Başkale Belediyesine yapılan ziyarette, Eş Başkanlar İhsan Güler ve Aynur Tarhan yapılan ziyaretten dolayı memnuniyetlerini dile getirdiler. Güler, "bu kadar geniş tam kadro teknik ekiple ilçemizi ziyarete gelmeniz işinize olan bağlılığı göstermektedir. ilçemizde kendi imkanlarımızla bazı bölgelere içme suyu götürdük ama imkanlarımızı göz önüne aldığımızda yapabildiğimizi yapabilmişiz. VASKİ ile daha öncesinde yaptığımız görüşmelerde aciliyet gerektiren mahallelerimizin içme suyu sıkıntısını bu yıl gidermiş olacağız." dedi. VASKİ ekibi öncesinde mahalle muhtarlarının dilekçelerini dikkate alarak yapılan teknik araştırma sonrası yerinde inceleme yapan Özköseoğlu ve VASKİ ekibi, mahalle muhtarları ve sakinleriyle su kaynaklarını yerinde inceledi. Yapılan incelemelerde bazı su kaynaklarının kod farklarından dolayı mahallere ulaşamayacağı, farklı alternatiflerin araştırılması kararı alındı. Doğal su kaynaklarının elverişli olmaması durumunda ise sondaj yoluyla içme suyu sağlanacağı üzerinde duruldu.

 

Su kaynaklarından faydalanmak istediklerini belirten mahalle sakinleri  sondajla sağlanacak içme suyunun sağlıksız ve elektrik sıkıntısı yaşayacaklarını söylemi üzerine Özköseoğlu "biz suyu bulduğumuzda hemen kullanılması için evlere getirmiyoruz, bulunan suyun ilk olarak numunesi alınarak analizleri sonrası rapora göre hareket etmekteyiz. bulduğumuz içme suyunun analizi sonrası sağlıklı ve içilebilir yaptıktan sonra evlere veriyoruz. Elektrik sıkıntısının da yaşandığını bilmekteyiz. bunun içinde jeneratör güç kaynağıyla destek vermekteyiz." şeklinde cevap verdi. Atlılar Mahalle Muhtarı İbrahim Bakır VASKİ'nin mahallemizde içme suyu sıkıntısını gidermek için yaptığı çalışmalardan memnun olduğunu belirterek, daha öncesinde değişik mahallelerden gelen sularımız ve sondajlarımız vardı ama şimdi sıkıntılı durumda. Su kaynağını yerinde görüp inceleyen VASKİ ekibi suyun yetersiz olduğunu ve kod farkından dolayı yeterli olmayacağını söyledi. Başka bir noktada su kaynağı daha var onu da inceleyip olmadığı takdirde yeni sondajla sorunumuzu çözecekleri sözünü verdiler. kendilerine teşekkür ediyorum.dedi.

 

Ekip, daha sonra yapımı bitme aşamasına getirilen Başkale arıtma tesislerinde incelemeler de bulunarak, bilgiler aldı. Başkale arıtma tesisisin ilçe için bir ilk olduğu da vurgulandı. 

Editör: TE Bilisim