Partıya Azadıya Kurdıstanê (PAK) yönetimi basın mensuplarıyla bir araya geldi. Edremit İlçesi’nde bulunana bir kahvaltı salonunda basınla bir araya gelen Kürdistan Özgürlük Partisi yöneticileri partinin kuruluş amacı hakkında bilgiler verdi. Toplantıda konuşan PAK İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner, Kürtler olarak bir araya gelerek özgürlüğü birlikte kuracaklarını söyledi.

ÖZGÖKÇE: KÜRT HALKINA SAHİP ÇIKACAĞIZ

Toplantıda ilk olarak konuşan PAK Yönetim Kurulu Üyesi Salih Özgökçe partinin kuruluş amacını önümüzdeki hafta parti genel başkanının açıklayacağını söyledi. Özgökçe bunun yanı sıra Kürt halkına sahip çıkacaklarını vurguladı. Özgökçe: “Şuan amacımızı söylememize gerek yok, çünkü önümüzdeki hafta genel başkanımız gelecek o zaman daha rahat bir şekilde partimizin, Kürdüstan’a bakış açısı nedir nasıl bir düzen istiyoruz, Kürt haklı için neler istiyoruz. Bunu net bir şekilde Genel başkanımız anlatacaktır. Biz yeni kurulmuş bir partiyiz. Burada yapacağımız doğru olan şey biz neyiz, ne istiyoruz ve neyi savunuyoruz? Ama zaman içerisinde yapıcı eleştirilerimiz olacak. Düzeltmemiz gereken şeyler var. Biz kimseyle savaşacak durumda değiliz ama onların pratik de yaptığı yanlışları mutlaka söyleyeceğiz ve söylememiz gerekiyor. Bu bizim görevimizdir. Mesela biri gelip benden vergi alındı diyor öteki oğlum kaçırıldı diyor. Bu sadece Van’da değil birçok ilde mevcut. Kürtler çıkıp diyecek ki devlet benim için daha iyidir. Bunun önünü mutlaka almak gerekiyor. Biz kendi doğrularımızı halkımıza götürdükten sonra bu uygulanan projelerin tümünü çürüteceğiz. Halkımız şimdi bir partiye üye olabilir yarın dünya kadar aktif mücadele edenler kimin devletin yanına geçip, geçmeyeceği belli olmaz. Ondan dolayı halkımızı bilinçlendirmek ve yerinde tutmalıyız. Mesela biz yarın haklımıza gideceğiz. Göç etmiş Kürtler var. Biz kime gidebiliriz, Kürtsüz bir Kürdüstan’ı ne yapacağız. Kürtsüz bir ülkede devlet kuramazsın bir statü belirleyemesin onun için önce halkımızı korumamız gerekiyor.” Dedi.

KAHRAMANER: BİRLİKTE ÖZGÜRLÜK KURACAĞIZ

Özgökçeden sonra konuşan Partıya Azadıya Kurdıstanê İl Başkanı Mehmet Kasım Kahramaner Peşmergeye sahip çıkılması gerektiğini dile getirdi. Kahramaner ayrıca parti olarak bütün Kürtler’i bir araya getirmek istediklerini ve birlikte özgürlüğü kuracaklarını söyledi. Kahramaner şunları kaydetti: “Bundan 3 yıl önce biz Partıya Azadıya Kurdıstanê çalışmalarına başladık. Van ilinde bu partiyi daha çok aydınlatacağız ve Kürt milleti için daha da güzelleştireceğiz. Ancak hepimizde biliyoruz Kürt halkı mazlum bir halktır. Onlara hakaret edilmiş ve yurtları parçalanmış. Biz istiyoruz ki toprağımıza sahip çıkalım, Kürt halkına sahip çıkalım. 50 milyona yakın Kürt var ama halen kendine ait bir devleti yok. Biz artık devletleşmek istiyoruz. Başkan Barzani devlet talebinde bulundu. Ancak ne oldu? IŞİD’i çıkardılar ve Kürtlere bela ettiler. Ancak Kürtler bu savaşı başarıya götürecek. Bütün dünya devletleri bunu biliyor. Peşmerge burada kahramanca savaşıyor. Artık dünyada Kürtler’i benimsiyor ve seviyor. Biz bütün gücümüzü kuvvetimizi Peşmerge’ye vermeliyiz ve sevmeliyiz. Partıya Azadıya Kurdıstanê diyor ki; bütün Kürtler birlik olsun bir araya gelsin birbirini sevsin hep birlikte bu özgürlüğü kursun. Bundan dolayı sizlerle bir araya geldik. Zaten ünümüzdeki hafta resepsiyonumuz var. Bütün STK’larla görüşmelerimiz olacak onları ziyaret edeceğiz bunun yanı sıra partileri ziyaret edeceğiz kendimizi tanıtacağız beraber bir şeyler yapacağız.”


Önder ALTINAL - Şehrivan

Editör: TE Bilisim